Drevi razstava ''Po Posavju z žlico in čašo'' s kulinarično delavnico ''Ribji okusi Posavja''

29.7.2021 | 08:50

Upodobitev okusa na stropu stopnišča gradu Brežice, Johann Caspar Waginger in Franc Ignac Flurer, okoli 1718.

Upodobitev okusa na stropu stopnišča gradu Brežice, Johann Caspar Waginger in Franc Ignac Flurer, okoli 1718.

Prvi del novega večzvrstnega programskega cikla povezuje različne projekte in teme, časti našo prehransko dediščino ter »podpira« Slovenijo, ki nosi naziv Evropska gastronomska regija 2021.

Razstava je aktivnost operacije »Ribe in narava«, ki jo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo. Za vsebino je odgovoren Posavski muzej Brežice. Organ upravljanja, določen za izvajanje Operativnega programa za pomorstvo in ribištvo v Republiki Sloveniji 2014–2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Odprtje razstave s kulinarično delavnico
PO POSAVJU Z ŽLICO IN ČAŠO, Pet čutov: 1—OKUS

Četrtek, 29. julija 2021, ob 20. uri

Avtorji razstave: Alenka Černelič Krošelj, Stanka Glogovič, Boštjan Kolar, Oži Lorber, Maja Marinčič, Andreja Matijevc, Anja Medved, dr. Ivanka Počkar, Jana Puhar.
Razstavo bo odprla dr. Ivanka Počkar.


Kulinarična delavnica RIBJI OKUSI POSAVJA
 
Prosimo za prijavo na: vodnik@pmb.si, 07 46 605 17, 031 708 737.

Posavski muzej Brežice

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava