Drevi razstava ''Po Posavju z žlico in čašo'' s kulinarično delavnico ''Ribji okusi Posavja''
29.7.2021 | 08:50
Upodobitev okusa na stropu stopnišča gradu Brežice, Johann Caspar Waginger in Franc Ignac Flurer, okoli 1718.
Prvi del novega večzvrstnega programskega cikla povezuje različne projekte in teme, časti našo prehransko dediščino ter »podpira« Slovenijo, ki nosi naziv Evropska gastronomska regija 2021.
Razstava je aktivnost operacije »Ribe in narava«, ki jo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo. Za vsebino je odgovoren Posavski muzej Brežice. Organ upravljanja, določen za izvajanje Operativnega programa za pomorstvo in ribištvo v Republiki Sloveniji 2014–2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Odprtje razstave s kulinarično delavnico
PO POSAVJU Z ŽLICO IN ČAŠO, Pet čutov: 1—OKUS
Četrtek, 29. julija 2021, ob 20. uri
Avtorji razstave: Alenka Černelič Krošelj, Stanka Glogovič, Boštjan Kolar, Oži Lorber, Maja Marinčič, Andreja Matijevc, Anja Medved, dr. Ivanka Počkar, Jana Puhar.
Razstavo bo odprla dr. Ivanka Počkar.
Kulinarična delavnica RIBJI OKUSI POSAVJA
Prosimo za prijavo na: vodnik@pmb.si, 07 46 605 17, 031 708 737.
Posavski muzej Brežice
Jasna Kuljaj nova direktorica
FranciD: Čestitam Jasna! Lepa mora bit...
DL: Zakaj novomeški Glavni trg ne živi...
Marian: Občina je tista, ki lahko privabi...
DL: Portret tedna - Sašo Đukić
FranciD: Malo se je pa že ispel...
DL: Tatovi so se lotili vežice - Brez...
FranciD: Obvezno napisat ime zavarovalnice!
DL: Pri Slavku Barboriču - Gasilci obiskali...
pureber: Slavko, še na mnoga leta ti želim.
Na vrtu: Koliko prostora potrebujejo?
sre, 24.4.2024
Irena Yebuah Tiran: Moža spoznala že v osnovni šoli
pet, 26.4.2024
DL: Novosti na kmetiji Karlovček - Jabolka brez ostankov škropiv
čet, 25.4.2024
Martin Golob: ''Molim, da bi zmagala pamet''
tor, 23.4.2024
To so prvi znaki, ki napovedujejo infarkt
tor, 23.4.2024