VIDEO: V enem kadru v viniški delavnici

23.7.2021 | 14:15

VIDEO: V enem kadru v viniški delavnici
VIDEO: V enem kadru v viniški delavnici

Iz katastrofe je nastal energičen komad viniškega dueta za letošnje poletje ... "Pesem je nastala na podlagi resnične zgodbe na poti iz Ljubljane domov. Ker sva že v osnovi #electricorganic glasbeni dvojec in zvoke snemava (samplava) iz tega, kar nama daje narava in okolica, ter to kombinirava z moderno produkcijo, sva se tokrat odločila, da vse ritmične elemente "samplava" iz avta. Tako je namesto pravega bobna, ritem zgrajen iz posod za barvo, katere so bile ta dan, v prtljažniku. Ročna zavora, šipa, brisalci in utripalke, pa dajejo pesmi perkusijo, ki poganja naprej. Vse skupaj naredi ravno takšno zvočno sliko, kot sva jo iskala. Tokrat sva, s kitarskim rifom, pesmi dodala tudi malo rock'n rolla," pripovedujeta Viničana, brata Gašper in Primož Mihelič, bolj znana kot 2B, ki sta v poletje vstopila z novim singlom V.I.L.

Pesem je dobila tudi svojo video podobo. V njej poleg 2B nastopa tudi lokalni mehanik Renato, ki je Gašperjev avto na koncu popravil. Video je sneman v enem kadru, v sosednji delavnici, ki je le par korakov stran od domačega studia, kjer je pesem nastala.

"S pesmijo in celotno zgodbo, sva hotela pustiti sporočilo, da se iz vsake katastrofe lahko naredi nekaj zabavnega in na koncu tudi koristnega."

2B je sicer sredi delovnega poletja, za njima je nastop na Melodijah morja in sonca, kjer sta letos kot povabljena gosta skupaj s Tinkaro Kovač v Avditoriju Portorož otvorila festival. Med drugim bosta nastopila tudi 13.8. v Kulturnem centru Semič. Ostali datumi koncertov so na spletni strani 2bband.si.

odkrito.si

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava