Strelsko društvo Gorjanci in 30. člansko DP v streljanju z zračno puško in pištolo

22.6.2021 | 09:00

Strelsko društvo Gorjanci in 30. člansko DP v streljanju z zračno puško in pištolo

Minuli vikend se je v Ljubljani s 30. državnim prvenstvom v streljanju z zračnim orožjem končala ena najuspešnejših sezon za Strelsko društvo Gorjanci v članski kategoriji. Med članicami z zračno pištolo se je naša Klara Smolič z odličnim streljanjem v finalu povzpela na stopničke in se uvrstila takoj za letos nepremagljivo reprezentantko Mojco Kolman iz SD Marok Sevnica. Tretje mesto je zasedla Sonja Benčina iz SD Olimpija.

Pri članih zračna pištola smo imeli letos v hudi konkurenci 54 strelcev samo enega predstavnika z doseženo normo, Srečka Hudoklina, ki je z 553 krogi zasedel 16. mesto. Zmagal je Mario Hološ iz SD Trzin, drugo mesto - Blaž Kunšek iz SD Marok Sevnica, tretji pa je bil Sašo Stojak iz SD Ptuj.

V nedeljo smo imeli še en nastop mlade članice Urše Mohorič s standard puško, ki je po odličnem začetku v nadaljevanju tekmovanja v res izrednih vročinskih razmerah malo popustila in zasedla še vedno solidno 22. mesto.

Po podelitvi medalj najboljšim na državnem prvenstvu je sledila še podelitev priznanj in pokalov za najboljša društva v skozi celotno prejšnjo sezono. V kategoriji zračne pištole smo se s 3. mestom prvič v zgodovini društva uvrstili med najboljše tri klube v državi, v skupni razvrstitvi zračne puške in pištole pa na zavidljivo 4. mesto med 78 strelskimi društvi v Sloveniji, kar nam daje vedeti, da smo na pravi poti z organiziranim pristopom in načrtovanim delom z mladimi v klubu.

Hvala vsem, ki navijate za nas in nas podpirate.

SD Gorjanci
foto: Mirko Ognjenovič, Srečko Hudoklin

Galerija

_zzzzstrelcci ()
_zzzzstrelcci (1)
_zzzzstrelcci (2)
_zzzzstrelcci (3)
_zzzzstrelcci (4)
_zzzzstrelcci (5)
_zzzzstrelcci (6)
_zzzzstrelcci (o)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava