Prva kulinarična brošura ''Okusite Belo krajino''

16.6.2021 | 12:20

Prva kulinarična brošura ''Okusite Belo krajino''
Prva kulinarična brošura ''Okusite Belo krajino''
Prva kulinarična brošura ''Okusite Belo krajino''
Prva kulinarična brošura ''Okusite Belo krajino''

Vabimo vas k branju naše prve kulinarične brošure »Okusite Belo krajino«, ki smo jo skupaj s partnerji v turistični destinaciji Bela krajina – Razvojno informacijskim centrom Bela krajina, Zavodom za turizem, kulturo, šport in mladino Metlika in Kulturnim centrom Semič - izdali ravno v letu, ko Slovenija nosi naziv Evropska gastronomska regija 2021. Povezava do brošure: https://www.belakrajina.si/sl/mediateka/publikacije/okusite-belo-krajino/okusite-belo-krajino/.

Kot destinacija smo na izdajo brošure zelo ponosni, predvsem, ker smo ponovno dokazali, da imamo res izvrstne lokalne ponudnike, ki si zaslužijo posebno pozornost in predstavitev. V brošuri smo največ poudarka namenili gostincem, ki sodelujejo v projektu »Okusi Bele krajine« ter vinarjem, ki Belo krajino postavljajo v sam vrh kakovostnih vin.

Predstavili smo deset tipičnih jedi, ki jih je fotografiral izjemen Tomo Jeseničnik. Sodelovali smo z marketinško agencijo Toleranca d. o. o. iz Ljubljane, ki so z veseljem pristopili k raziskovanju naše destinacije in se pred pisanjem spoznali z našo ponudbo ter vsakim ponudnikom posebej. Pri vsaki fotografiji, ki najlepše predstavi Belo krajino, smo izpostavili citate ljudi, ki so tesno povezani s krajem. Izpostavili smo tudi kulinarične posebnosti kot so gribeljska čebula, belokranjski česen in belokranjska pramenka ter podali recept belokranjske pogače, ki je tako posebna, da jo krasi znak zajamčene tradicionalne posebnosti (ZTP).

Okusite Belo krajino je le začetek spoznavanja in predstavitve vseh kulinaričnih dobrot (dobrin), ki jih nudi naša destinacija.

Upamo, da vas bo ob branju zamikalo, da bi destinacijo obsijano s soncem, obiskali tudi sami.

Se vidimo v Beli krajini!

RIC Bela krajina

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava