VIDEO: Vili Resnik - Tudi ta zgodba se je zgodila spontano

10.6.2021 | 10:40

Vili Resnik (Menart)

Vili Resnik (Menart)

Miki Vlahovič, Miran Rudan, Vili Resnik, Božidar Wolfand Wolf (Rok Breznik)

Miki Vlahovič, Miran Rudan, Vili Resnik, Božidar Wolfand Wolf (Rok Breznik)

Slovenski glasbenik je pred dnevni predstavil novo pesem Ti si me čakala, za katero verjamemo, da se bo tako kot številne druge, uvrstila med legendarne slovenske pesmi. Vili pravi, da je v zadnjih letih doživel glasbeno pomlad, na slovenski glasbeni sceni pa je sicer prisoten že več kot trideset let.

Vili je svojo prvo pomembno glasbeno prelomnico doživel leta 1990, ko se je pridružil skupini Pop Design, s katero je ustvarjal dobrih pet let. Skupaj so posneli ene izmed največjih uspešnic – Ne bom ti lagal, Ko si na tleh, Potepuh ...
Leta 1995 se je odpravil na samostojno glasbeno pot in tudi na tem področju poskrbel za legendarne pesmi. Med njegove največje uspešnice lahko štejemo pesmi, kot so Na fuzbal me pust, ki jo je posnel ob uvrstitvi slovenske reprezentance na svetovno nogometno prvenstvo leta 2002, Naj bogovi slišijo, s katero je Slovenijo zastopal na izboru za pesem Evrovizije, Kot ptica in številni drugi.

Pod njegovo najnovejšo pesem Ti si me čakala se podpisujeta Rok Lunaček, ki je poskrbel za melodijo in besedilo, in Krešiir Tomec, ki je poskrbel za aranžma in produkcijo. »Res smo dobro utečena ekipa smo. Veliko se pogovarjamo o pesmih, veliko debatiramo kaj bi bilo dobro; to se čuti v pesmih, ki jim Vili s svojim izjemnim glasom vselej doda tisti pridih večnosti,« ob tem pravi Lunaček. Kaj pa o pesmi pravi Resnik? »Kot vsaka dobra pesem, se je tudi ta zgodila zelo spontano. Prišla je in ostala; izjemno vesela in tudi malce hudomušna skladba. Dejansko ne bi mogla bolj opisat mojega značaja.«

Pomoč glasbenih legend

Videospot je Vili tudi tokrat posnel z Rokom Breznikom in ekipo Foto factory, za lokacijo snemanja pa so izbrali primorske konce, kjer Vili tudi živi. Na pomoč pri snemanju pa so mu priskočili številni glasbeni prijatelji, ki jih prav tako uvrščamo med legende slovenske glasbe - Miran Rudan, Božidar Wolfand Wolf in Miki Vlahovič. Tudi videospot pa ponazarja Vilijevo duhovito naravo, saj v njem ne manjka duhovitih pripetljajev. Viliju gre namreč po tem, ko se malce sporečeta z boljšo polovico, vse narobe. Konec pa si seveda morate ogledati v videospotu.

njena.si

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava