Črnomelj: Stanje se počasi umirja in številke aktivno okuženih padajo

7.5.2021 | 12:30

Črnomelj: Stanje se počasi umirja in številke aktivno okuženih padajo

Spoštovane občanke, spoštovani občani, nadaljujemo zdaj že pomladne dni v ustaljenem ritmu in ob upoštevanju ukrepov ter priporočil. Stanje v naši občini se počasi umirja in številke aktivno okuženih oseb padajo. Iz izkušenj pa vemo, da se lahko številke, če se preveč razpustimo, kaj kmalu zavrtijo spet visoko.

V tem tednu smo poslali obvestila šolam in vrtcem, da v primeru pomanjkanja mask, lahko te dobijo od Štaba Civilne zaščite občine Črnomelj. Odzvala se je večina šol in prevzem mask bodo uskladili s civilno zaščito. Ostalih večjih sprememb na področju razmer epidemije koronavirusa v naši občini ni, zato pa bolj spremljamo državne ukrepe in novice o sprostitvi ukrepov.

Vlada je na seji ta teden sprejela več odločitev, povezanih z omejitvijo širjenja epidemije covid-19, ter več zakonskih predlogov. Število udeležencev na organiziranih javnih prireditvah in shodih v zaprtih prostorih je zdaj določeno na enega udeleženca na 20 kvadratnih metrov zaprte površine (prej en udeleženec na 30 kvadratnih metrov). Vse ostale določbe ostajajo enake, tudi največje število udeležencev javnih prireditev in shodov ostaja 10 oseb.

V naši občini je po zadnjih podatkih trenutno 53 aktivno okuženih oseb, kar predstavlja 0,4 prebivalstva in pomeni, da smo še naprej v oranžni fazi. Še vedno velja, da se v ZD Črnomelj lahko naročite na cepljenje, na voljo so vam hitri testi, prav tako se lahko naročite na test na COVID protitelesa in tako ugotovite, ali ste virus morebiti že preboleli. Če potrebujete kakršnekoli informacije glede koronavirusa, so vam v ZD Črnomelj vedno na voljo.

Na voljo so tudi organizacije za pomoč v naši občini, kontaktirate jih lahko na:

- Hiša sadeži družbe Črnomelj: 040 696 100

- Rdeči Križ Črnomelj: 07 30 51 451

- Center za socialno delo Črnomelj: 07 30 62 360

- Župnijska Karitas Črnomelj: 040 856 580

Ostanite zdravi.

 Andrej Kavšek, župan

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava