20 let na sceni: Rebeka Dremelj - Ženske bi se morale podpirati

3.5.2021 | 13:00

Rebeka Dremelj leta 2001, ko je postala Miss Slovenije (foto: Bobo)

Rebeka Dremelj leta 2001, ko je postala Miss Slovenije (foto: Bobo)

Foto: M24

Foto: M24

Rebeka Dremelj in Sandi Škaler (foto: Marko Vavpotič, M24)

Rebeka Dremelj in Sandi Škaler (foto: Marko Vavpotič, M24)

Alenka, Rebeka, Ana in Tinkara (M24)

Alenka, Rebeka, Ana in Tinkara (M24)

Med raziskovanjem za tokratni pogovor z Rebeko Dremelj me je kar nekoliko presenetil podatek, da bo letos minilo že okroglih dvajset let od začetka njene kariere. Kljub dvema desetletjema prisotnosti na medijskem parketu je razlog za presenečenje verjetno v tem, da je Rebeka tista slovenska medijska osebnost, ki vedno ustvarja, razmišlja in preseneča z novimi idejami in kreativnostjo. Zaradi vse svežine, ki jo vnaša v medijski prostor, pa hitro pozabimo, kako dolgo je dejansko aktivna, priljubljena in prepoznavna. Čeprav je tokratni pogovor potekal bolj v duhu aktualnih projektov, seveda nismo obšli niti okrogle obletnice, ki bo uradno nastopila 29. septembra, ko je bila Rebeka tudi okronana z nazivom miss Slovenije 2001.

Letos bo minilo 20 let od vaše zmage na izboru za miss Slovenije, v teh letih pa ste dokazali, da ste ženska številnih talentov. Je bila zmaga odločila točka za uspeh v medijskem svetu?

Zmaga je bila zagotovo predvsem odločilna točka za vstop v medijski svet. Za uspeh pa je je izključno pomembna samo moja zagnanost, moja vztrajnost, moja delavnost ...

V vseh teh letih ste dokazali, da imate veliko idej in še več poguma.

Zelo velikokrat sem šla z glavo skozi zid, ko bi marsikdo odnehal, zelo velikokrat sem gazila po visokem snegu, da so nato mnogi za mano teptali v visokih petkah. Kar se kaže še danes, glede na to, da se po toliko letih znova rojevajo projekti in ideje, ki sem jih sama delala nekaj let nazaj. Kar se tiče samih idej, jih imam od nekdaj ogromno. Ampak samo ideja ni dovolj, če nimaš delovne vneme. Sama veljam, predvsem v družbi svojih prijateljev in ljudi, ki me poznajo, za garačko, ampak se ne pritožujem. Rada delam, se pa seveda zgodi, da imam tudi sama včasih »poln kufer« in da se odklopim. 

Kako vam uspeva?

Sem tudi dobro organizirana. Ljudje, ki me poznajo, vedo, da pišem t. i. famozne urnike, da je pri meni vse strogo načrtovano. Predvsem, da lahko skozi dan izpeljem vse tisto, kar sem si zadala.

So pred vami kakšni novi projekti, ki niso povezani zgolj z glasbo ali vašim spletnim portalom – nam Rebeka pripravlja kakšno presenečenje?

Pred mano je kup novih projektov, ampak ti se rojevajo iz tedna v teden, iz dneva v dan, iz meseca v mesec. Načeloma o prav novih projektih, ki bi bili spektakularni, ne morem govoriti. Se pa vedno razvijajo novi produkti, nove vsebine na mojem spletnem mestu NEPREMAGLJIVA, nova glasba ... Lahko govorimo predvsem o tem, da se vedno nekaj novega rojeva. Idej mi resnično ne zmanjka in sem vesela, da je tako.

No, pa da se dotakniva zadnjega, pesmi Ženska, ki ste jo posneli s skupino Bepop. Kaj ste želeli z njo povedati, doseči?

S pesmijo sem želela predvsem dati hvalospev vsem ženskam. To, kar smo ženske v preteklem letu dokazale, predvsem v letu 2020, ko smo morale menjavati vloge. Bile smo gospodinje, mame, učiteljice, vzgojiteljice, poslovne ženske, športnice, kuharice ... vse, ni, da ni. Se mi zdi, da si zaslužimo svojo himno in da nam nekdo pove, da smo res carice. Resnično si želim, da bi se ženske, tudi tiste, ki se tega ne zavedajo, dejansko zavedele, kakšne asice, carice so.

Velikokrat v poplavi teh del, vlog sami sebe ne vidimo, ne slišimo, pozabimo nase. Zato se mi zdi zelo pomembno, da nas vsake toliko časa kdo na to opomni, če je to ženska, pa še toliko boljše.

Režijo videospota ste tudi tokrat prevzeli sami ...

Že tako sem režijo svojih zadnjih treh videospotov prevzela sama. Predvsem zato, ker najboljše vem, kaj bi rada. Sodelujem z mladim, nadobudnim snemalcem, montažerjem in seveda tudi režiserjem Erazmom Gliho in on je tisti, ki se z mano odlično dopolnjuje. Jaz dam en kup idej, potem pa jih skupaj razvijeva. Na koncu je do danes na koncu vedno nastal lušten projekt. Pesem Še verjamem v sanje, Zdravo sreča in pa zdaj še Žensko. Vsi trije so malo motivacijsko obarvani, predvsem videospot Še verjamem v sanje je po mojem mnenju fenomenalno izpadel. Dokaz za to je tudi to, da so pesem mnoge organizacije vzele za svojo tako imenovano himno.

Kako to, da ste se odločili ravno za zasedbo Bepop?

Bepopovke so mi od nekdaj všeč. Že ko smo bile vse mlajše, sem jih občudovala, jih poslušala, super so mi bili. Takrat seveda še z moško zasedbo. Vedno so imeli take pozivne pesmi. Ko sem razmišljala, katera bi bila tista ženska skupina, s katero bi lahko odpela ta duet, želela pa sem si, da bi bilo čim več žensk na kupu, nikakor nisem našla drugih. Vse so mame, vse so nepremagljive, vse so pozitivno naravnane in res izžarevajo neko pozitivno energijo in se mi zdi, da je bila to odlična kombinacija.

Kakšen je vaš pogled na odnose med ženskami? Občutek imam, da imate okoli sebe predvsem ženske, ki podpirajo ena drugo, v realnem svetu pa žal ni tako. Bi si želeli, da bi se ženske večkrat podprle in živele v sožitju?

Ravno zaradi želje po tem, da bi ženske znale ena drugo podpirati in si ne metati polen pod noge, je nastalo moje spletno mesto Nepremagljiva.si, saj se mi zdi, da smo ženske lahko takšne carice, da če se združimo, vedno govorim, da je v slogi moč, lahko dejansko premikamo gore. Če pa ena drugi nagajamo, si lahko zelo zagrenimo življenje.

Od nekdaj sem pristaš tega, da dajmo eden drugemu pomagati, ker če smo pametni, bomo vsi imeli nekaj od tega, za vse je dovolj, zdi se mi pomembno, da se med sabo podpiramo.

Sama imam ekipo ljudi, ki se med sabo izključno podpiramo in smo vse isto misleče in to svojo miselnost prelagamo na druge, v upanju, da smo – če samo eno tisto, ki do danes ni podpirala žensk okoli sebe, premaknemo – naredile veliko.

njena.si

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava