Miran Rudan vsaka dva dni v Krško k mami

27.2.2021 | 18:00

Pesem v nastajanju preposluša več stokrat in jo nato popravlja. (osebni arhiv)

Pesem v nastajanju preposluša več stokrat in jo nato popravlja. (osebni arhiv)

Samojed Ari je njihov družinski član. (oa)

Samojed Ari je njihov družinski član. (oa)

Energičen Miran Rudan o svojih rednih popotovanjih v rodno Krško, novem singlu in svojem pasjem ljubljenčku, samojedu Ariju.

Miran Rudan (55), pevec skupine Pop Design, je svoje otroštvo preživel v Krškem, danes pa z družino živi v Slovenski Bistrici. A kot nam je povedal, se skoraj vsaka dva dni odpelje v Krško, kjer še vedno živi njegova mama. »Mama se je zdaj preselila v upokojenski dom in jo stalno obiskujem, stara je že 88 let. To, da jo še vedno imam, mi ogromno pomeni. Rad se odpeljem do Krškega in preživim nekaj časa z njo,« nam je povedal Miran, ki z nestrpnostjo čaka na sredino marca. »Pop Design le enkrat letno izdamo svoj veliki singl. Tega smo ustvarjali in pilili kar deset mesecev. Pa vseeno lahko rečem, da smo delali z največjo lahkoto, na način, kot so nastajale naše največje uspešnice. No, v resnici pa je bilo to videti tako, da smo pesem kar 18-krat miksali in popravljali. Ko pesem najprej posnamemo, jo namreč nato stalno poslušamo, in če kdorkoli opazi najmanjšo malenkost, ki bi jo bilo dobro spremeniti, vsi skupaj poslušamo in se odločimo. In tako 18-krat.« (smeh) Ostajajo zvesti glasbi, kot so ustvarjali doslej? »Malo smo se 'pocukrali', tako bom rekel,« pove v smehu. Obljublja tudi videospot z zgodbico o dekletu in slikarju, ki so ga posneli v Prekmurju.

Z ARIJEM NA SKIRO

Poln energije nam je še povedal, da se počuti dobro kot že dolgo ne, saj se je posvetil treningu in hujšanju, poleg tega je zaljubljen v pomlad. Dneve rad preživlja na svojem vrtu sredi Slovenske Bistrice in na potepih z Arijem, belim čistokrvnim samojedom. »Že od majhnega imam rad živali, in to živali tudi čutijo. Predvsem so mi všeč, ker so hvaležne za vse, kar narediš zanje. Najraje imam pse in ti me spremljajo že od nekdaj. Že štiri leta nas razveseljuje samojed Ari, naš družinski član,« nam je zaupal pevec. »Je lep in trmast za znoret,« pove o svojem ljubljenčku. »Rada greva na potep. Včasih pa ga pripnem na svoj skiro, navaden, in ne električen, in potem me Ari pelje skozi celo naselje. Sicer pa živi z nami v hiši, ampak biva v predprostoru, ne hodi po hiši.«

Svet24

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava