Nuša Derenda - Zaradi korone na operacijo in prvič na bolniško

25.1.2021 | 13:45

Nuša ima še vedno težave s palcem, zato pogosto potrebuje pomoč tudi v kuhinji. (vse foto: osebni arhiv)

Nuša ima še vedno težave s palcem, zato pogosto potrebuje pomoč tudi v kuhinji. (vse foto: osebni arhiv)

Čeprav še vedno nosi obvezo, ji kuharija daje toliko veselja, da fantom še vedno pripravlja specialitete.

Čeprav še vedno nosi obvezo, ji kuharija daje toliko veselja, da fantom še vedno pripravlja specialitete.

Še nikoli ni bila toliko v kuhinji kot letos ...

Še nikoli ni bila toliko v kuhinji kot letos ...

Prvič v življenju je morala na bolniško. Zdravnik ji je povedal, da je nujno, sicer bo samo še slabše.

Odkar je zaradi korone Nuša Derenda ostala doma in se bolj posvetila gospodinjskim opravilom in športu, jo je sklep palca na desni roki vedno bolj bolel. Zato je pred kratkim morala na operacijo, saj ji je zdravnik povedal, da se bo sicer stanje samo slabšalo. Tako je prvič v življenju izkoristila bolniški stalež, saj je do zdaj skoraj ves čas pridno nastopala – celo v visoki nosečnosti!

»Bolelo me je že prej. Morda je prišlo do obrabe sklepa zaradi mikrofona, ki sem ga držala 40 let, kaj pa vem … V zadnjem letu me je vse bolj bolelo pri športu, ko sem kuhala, hodila s palicami v hrib … Zato sem šla slikat in videla, da je prišlo do obrabe. Zdravnik je rekel, da se tu ne da pomagati nič drugače kot z operacijo. Ker smo zaradi epidemije morali biti doma, sem se odločila, da ta čas izkoristim, in se jeseni odpravila na operacijo, ki je minila hitro, še isti dan so me spustili domov. Nato sem dobila opornico in vaje za razgibavanje. Okrevanje je zelo počasno. Imela sem težave, pa tudi zdaj še vedno čutim bolečine, čeprav je že malo bolje,« nam je zaupala pevka, ki ves čas pridno upošteva vsa navodila in hodi na terapije.

Še nikoli ni bila na bolniški

Nuša priznava, da bi morda v normalnih razmerah z operacijo čakala, saj je imela vedno toliko nekih obveznosti. Do zdaj sploh še nikoli ni bila na bolniški! Prav neprestani koncerti in druge obveznosti so krive, da ni šla k zdravniku prej, čeprav so se bolečine pojavile že pred leti. Je pa res, da so se od pomladi še stopnjevale, saj je veliko več telovadila (vsaj trikrat na teden se odpravi na 12-kilometrski pohod v hribe s palicami, doma dela različne vaje …) in gospodinjila.

»Zdaj zelo rada kuham in pečem. Poskušam nadoknaditi za nazaj za vsa leta, ko sem se posvečala karieri in nisem bila dosti v kuhinji. Kalorije, ki sem jih porabila za šport, sem tako dobila nazaj,« se smeji pevka, ki je bila letos tudi prvič doma za silvestrovo. »Kar 37-krat zapored sem pela za novo leto. Leta 1982 sem imela prvič nastop in potem brez prekinitve vsa leta do zdaj … Če pogledam nazaj, sem si velikokrat po tihem želela biti doma z družino, zdaj pa se mi je tudi to uresničilo,« pravi Nuša, ki bi si sicer želela, da bi se stvari čim prej uredile, vendar priznava, da zanjo situacija zaradi korone ni tako grozna, kot bi bila, če bi šele začenjala kariero.

Srebrna poroka in lockdown

»Letos sva imela s Frenkom 25 let poroke, zato sva že vnaprej načrtovala bolj umirjeno leto. Januarja bi morala v Avstralijo, pa so bili požari, ki so nama to preprečili, zato sva šla raje na Tenerife. Tako sva že malo uživala, nato čisto malo delala, sledilo je februarsko smučanje, ko sva se vrnila, pa je bil že prvi lockdown. Nato so mi začeli odpovedovati nastope, koncerte in ozvočevanja. Tako da je bilo še bolj umirjeno, kot sva načrtovala. Če bi bila mlajša, bi bila gotovo bolj panična. Zdaj me bolj skrbi za mlade, ki se šele prebijajo, čeprav bodo gotovo tudi oni našli kaj zase, da jim bo dobro, ko to mine. Po 22 letih samostojne kariere pa se mi zdi, da sem že dovolj naredila, in sem zato pomirjena s tem. Čakam, da se bo zaživelo nazaj, čeprav pričakujem, da ne bo več čisto tako, kot je bilo. Pa saj je dobro, da nas tudi narava malo prizemlji, saj se mi zdi, da smo zadnja leta samo noreli,« razmišlja pevka, ki se trudi v vsaki situaciji najti pozitivo.

Namesto petja ustvarja kulinarične specialitete

Najboljše v tem času je za Nušo zagotovo to, da je prvič doma prava mama in gospodinja. Do zdaj sta s Frenkom dajala prednost delu, tako da nikoli ni bilo časa za kulinarične mojstrovine, zdaj pa se menda pogosto šalijo, da doma jedo kot v restavraciji, saj tudi na čisto navaden dan skuha prave specialitete. Ob tem pa je v tem času začela peči tudi kruh, potico, piškote … »Počutim se dobro, tudi zato, ker smo veliko skupaj, čeprav sta fanta že odrasla. Drugače je, kot je bilo. Sinova sta bila vajena, da me ni bilo doma za praznike, tako da sta veliko silvestrovanj preživela pri babici in pozneje s prijatelji. Letos je drugače in jima je všeč. Tudi pogovarjamo se več,« pravi Nuša.

Seveda nas je zanimalo tudi, ali se njena dobra kuha kaj pozna pri družinskih članih, pa nas je pomirila, da vsi njeni fantje pridno športajo, tako da ni nobenih odvečnih kilogramov. Prej nasprotno. Mož Frenk menda tako veliko kolesari, da je še shujšal …

odkrito.si

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava