DL: V portretu tedna tokrat Danijel Brezovar

27.11.2020 | 15:15

Danijel Brezovar (Foto: osebni arhiv)

Danijel Brezovar (Foto: osebni arhiv)

Mirnopeška osnovna šola Toneta Pavčka bo s prvim dnem prihodnjega leta dobila novo vodstvo. Zdajšnji ravnatelj Danijel Brezovar bo po skoraj 43 letih neprekinjene delovne dobe na silvestrovo postal upokojenec. Mirnopeški hram učenosti je vodil zadnjih deset let, pred tem je bil na šoli dvanajst let učitelj.

»Prihod v Mirno Peč je zame predstavljal vrnitev domov. Te kraje sem dobro poznal, saj so bili tu doma starši in smo v mladosti veliko hodili k staremu očetu. V dvanajstih letih poučevanja fizike in tehnike ter modelarskega krožka so učenci pod mojim mentorstvom dosegali lepe uspehe. Ko se ozrem na to obdobje, vedno čutim zadovoljstvo,« je dejal Brezovar, ki z družino živi v Novem mestu. Za ravnatelja je bil imenovan v obdobju, ko je bila predvidena gradnja novega vrtca in šole, v katero so se 21. decembra leta 2012 tudi preselili. Z izkušnjami, ki jih je imel pri vodenju investicij v novomeški občini, kjer je bil štiri leta zadolžen za področje družbenih dejavnosti, je brez večjih težav sodeloval pri gradnji. Pozneje je ob šoli zrasla še športna dvorana, tako da sta vrtec in šola dobila najboljše pogoje za delo. »Da je bila odločitev občine za gradnjo novega vrtca in šole prava, kaže dejstvo, da smo v lanskem šolskem letu šolo zapolnili s številom oddelkov, kot jih je predvideval investicijski program. Pri vrtcu pa smo zaradi povečanega vpisa morali poiskati dodatne kapacitete v starem vrtcu,« je dodal Brezovar.

»Ob obeh imenovanjih za ravnatelja nisem v prvo vrsto postavljal gradenj, ampak ustvarjanje varnega in spodbudnega okolja za vse udeležence vzgojno-izobraževalnega procesa. Brez tega ni mogoča nobena resna nadgradnja. Pomembno mi je bilo čim kakovostnejše izvajanje kurikuluma v vrtcu ter obveznega in razširjenega programa v šoli. Za to sem si prizadeval ves čas, bil zahteven do svojih sodelavcev in se trudil, da so bili v ta proces čim bolj vključeni tudi starši. Menim, da nam je uspelo ustvariti vzdušje zaupanja, težave smo reševali sproti in lahko zadovoljen zaključim, da je OŠ Toneta Pavčka urejen, dobro delujoč sistem,« je ocenil in dodal, da večina zaposlenih strokovno in odgovorno opravlja naloge ter se zaveda svojega poslanstva. »Vedno sem bil ponosen na vse, ki se trudijo omogočiti otrokom čim boljše pogoje za njihov razvoj, ki so pripravljeni sodelovati in si pomagati pri doseganju skupnih ciljev. Trudil sem se, da sta bila šola in vrtec močno vpeta v lokalno okolje, da smo sodelovali z društvi in drugimi ustanovami,« je poudaril in ob tem izpostavil mirnopeško občino, ki so vrtcu in šoli vedno nudili vso pomoč in podporo.

Še več o Danijelu Brezovarju osebno in kaj pričakuje od svojega naslednika pa preberite v aktualni tiskani izdaji Dolenjskega lista.

M.Ž.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava