AVDIO: Ansambel Azalea s priredbo Henčkove Metliške črnine

27.10.2020 | 10:40

Narodnozabavna zasedba izpod Gorjancev – ansambel Azalea nam je poslal »tisto zimzeleno« Metliška črnina. A fantje so Henčkovo polko hudomušno priredili. Glasba je seveda v domeni mojstra Henrika Burkata Henčka, besedilo pa je spisal Toni Gašperič.

Ansambel Azalea

Ansambel Azalea

Kot pravijo v zasedbi Azalea je "Vino za bolečino!" in v teh nerodnih časih bo mogoče kakšen kozarček prijal tudi ob tejle skladbi. Malo za zdravje, malo za veselje in požirek za sproščenost! In kako je ta nova zgodba Metliške črnine nastala? Fante je poklical Čukov Jože Potrebuješ in jih izzval, če so morda pripravljeni narediti priredbo Henčkove uspešnice. Najprej so bili mnenja, da bi pesem morda bolj sodila h kakšni belokranjski zasedbi, a ko so preposlušali besedilo, ki pravi »prek Gorjancev prijatelja imam ..." so ponujeno takoj sprejeli. Našli so čas - le kateri ansambel ga danes nima, našli so voljo in Metliška črnina je zazvenela po Azalejino.

Z Azaleo je vedno veselo

Z Azaleo je vedno veselo

»Priredili smo jo sami in upamo, da bo poslušalcem všeč. Se pa zavedamo, da čez Henčkov zven ne more nihče. Vsem vinarjem ob želimo odličen pridelek, saj bo vinček počasi dobil svoj pravi okus,« pravijo v Azalei. Pa vas morda zanima, kakšen okus imajo člani ansambla? »Meta ima najraje traminca, Alen zavriska ob cvičku, Gregor rad srkne šmarnico, Matevžu pa prija kar grozdni sok,« pravijo ti hudomušneži iz ansambla Azalea.

R.M.

Zvočni zapisi

Ansambel Azalea: Metliška črnina

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava