AVDIO/VIDEO: Gašperju Riflju letošnje leto prineslo veliko lepega

27.10.2020 | 13:10

Gašper Rifelj uživa v letošnjem letu (Foto: osebni arhiv)

Gašper Rifelj uživa v letošnjem letu (Foto: osebni arhiv)

Potem ko je pesem 'Vse do neba' požela dober odziv med poslušalci in v medijih in se prebila na frekvence večine domačih radiev, je Gašper Rifelj na željo fenov v splet spustil še uradni 'lyric video'. Snemanje pravega so onemogočile koronske omejitve, saj je moral najprej zaključiti ustvarjanje spota za novo pesem, kar mu je tudi uspelo.

"Letos je res težko karkoli načrtovati," pravi brez pretiranega godrnjanja Gašper Rifelj, ki bi se te dni moral veseliti izida videa za pesem 'Vse do neba', a je načrtovano snemanje, podobno kot pred tem že vse večje koncerte, odnesla korona. "Seveda mi je malo žal, ker smo imeli pripravljen scenarij, ki bi lepo nadgradil zgodbo pesmi, ki govori o tem, da je treba v ljubezni, kot tudi sicer, slediti svojemu srcu, se ne preveč ozirati na mnenje drugih in vztrajati na poti proti zastavljenemu cilju. A zakaj bi se sekiral za tisto, na kar nimam vpliva? Raje se osredotočam na lepe stvari. Vesel sem, da so radii in poslušalci pesem sprejeli, za podporo se jim zahvaljujem in prav na njihovo prigovarjanje sem pripravil tudi video z besedilom pesmi, da bodo ob njej še lažje zapeli."

Pozitive Gašperju sicer tudi v tem zelo posebnem letu ne manjka. Večino energije je usmeril v snemanje prvega albuma, s katerega pridno niza single in bo izšel prihodnje leto, spomladi mu je njegova Maja, s katero sta se spoznala in priplesala do finala šova 'Zvezde plešejo', povila prvorojenca Brina, nastopal je v kar dveh muzikalih, ob kupu manjših koncertov - kar nekaj med njimi je bilo presenečenj za mladoporočence - pa je od letos zaposlen tudi z vodenjem in poučevanjem v svoji glasbeni šoli. O Gašperjevem letu malo več ob predstavitvi naslednjega, bolj intimnega projekta, zaenkrat pa brez zadržkov - pojte in plešite ob hitu 'Vse do neba'.

Gašper Rifelj uživa v letošnjem letu (Foto: osebni arhiv)

Gašper Rifelj uživa v letošnjem letu (Foto: osebni arhiv)

Zgoščeno o Gašperju

30-letni Novomeščan je klasično izobražen pevec in multiinstrumentalist, saj igra harmoniko, klavir, pri nekdanjem kitaristu zasedbe Dan D Alešu Bartlju se je učil brenkanja na kitaro, ima pa tudi izkušnje v narodno-zabavni, klasični in pop glasbi ter v popevki in muzikalu.

Prvo samostojno pesem 'Ljubim ljubiš' je posnel pri 15 letih, štiri leta zatem pa začel niz uspešnih nastopov na Slovenski popevki. Med drugim je zasedel 2. mesto s 'Ti veš' ter 3. mesti z 'Mozaik' in 'Dovolj je poletja' z Evo Boto. Z Bilbi je posnel duet in video 'Zadihaj', med njegove najopaznejše pesmi pa sodijo 'Čas', 'Ljubljena', 'Hotel za dva' in 'Čakaj me'.

Lani je s Kvatropirci izdal priredbo Plestenjakove pesmi 'Moja ljubica', v letošnje leto pa vstopil v duetu z Jano Šušteršič 'Moje dobro in slabo'. Ustvarja prvi samostojni album, zanj pa je ob sebi zbral izkušeno avtorsko ekipo, ki jo sestavljajo tudi Nermin Puškar, Tadej Košir, Rok Lunaček, Eva Klinc in Nace Jordan. Produkcijo je zaupal enemu najboljših balkanskih producentov Mahirju Sarihodžiću - Makiju, ki ustvarja glasbo z največjimi regionalnimi zvezdami.

Gašper je bil tudi superfinalist 2. sezone TV-šova 'Zvezde plešejo', od leta 2018 igra glavno vlogo v muzikalu 'Madagaskar' in sicer leva Alexa, od lani pa tudi v muzikalu 'Ljubezenske prevare', v katerem si deli oder s Tino Gorenjak, Majo Martino Merljak, Janom Bučarjem, Rokom Ferengo in Alojzijem Svetetom.

Z ekipo regionalnih hitmakerjev do albuma

Gašper se je pri ustvarjanju svojega prvega albuma povezal z ekipo avtorjev in glasbenih ustvarjalcev, ki so v zadnjih letih zaznamovali glasbeni okus slovenskega in širšega regionalnega občinstva.

Tadej Košir je eden najbolj plodnih slovenskih pop avtorjev zadnjih let, podpisal je tudi hite Raiven, Muff in Nine Pušlar. Nermin Puškar je pustil pečat v opusih regionalnih velikanov, kot so Željko Joksimović, Dino Merlin, Tony Cetinski, Massimo Savić in Hari Mata Hari, producent Mahir Sarihodžić-Maki pa je ob že omenjenem Merlinu podpisal tudi hite Nine Badrić, Jacquesa Houdeka, Aleksandre Radović, Maye Sar in drugih zvezdnikov.

G.Z.

Gašper Rifelj: Vse do neba

Zvočni zapisi

Gašper Rifelj: Vse do neba

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava