Plan B in Boštjan Videmšek v Stični

8.10.2020 | 08:20

Plan B in Boštjan Videmšek v Stični
Plan B in Boštjan Videmšek v Stični
Plan B in Boštjan Videmšek v Stični

Knjižnica Ivančna Gorica je v sklopu projekta Srečava se v knjižnici v četrtek, 1. oktobra, pripravila literarni večer z avtorjem knjige Plan B, novinarjem Boštjanom Videmškom. Moderator večera je bil publicist, pisatelj in urednik Samo Rugelj, ki je publiko popeljal po v tem hipu eni najbolj aktualnih knjig pri nas. V Planu B Videmšek opisuje pot po svetu, na kateri je s fotografom Matjažem Krivicem iskal odgovore, kako se učinkovito spopadati s podnebno krizo. V prihodnje se na račun omenjenega projekta obeta še več dogodkov – literarnih večerov, razstav in glasbeno-poetičnih večerov.

S projektom Srečava se v knjižnici v ivanški knjižnici pozornost namenjajo ranljivim skupinam, še posebej mladim, ki se bodo skupaj z mentorji učili organizirati kulturne dogodke od zasnove do izvedbe. Na ta način bodo pridobili nova znanja, ki so na trgu dela danes zelo pomembna, hkrati pa se bodo vključili v lokalno okolje.

Celoten projekt Srečava se v knjižici je ocenjen na slabih 97 tisoč evrov, pri čemer naj bi Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj prispevali skoraj 74 tisočakov. Kot partner Mestne knjižnice Grosuplje, enote Ivančna Gorica, sodeluje tudi Občina Ivančna Gorica.

Janja Ambrožič, Knjižnica Ivančna Gorica

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava