Mesec Alzheimerjeve bolezni v Domu starejših občanov Novo mesto

28.9.2020 | 10:30

Mesec Alzheimerjeve bolezni v Domu starejših občanov Novo mesto
Mesec Alzheimerjeve bolezni v Domu starejših občanov Novo mesto

September je mesec Alzheimerjeve bolezni, v katerem po vsem svetu potekajo različni dogodki in aktivnosti, ki povečujejo ozaveščenost o bolezni in s katerimi se prizadeva za zmanjšanje stigme, ki spremlja demenco. Slogan letošnje mednarodne kampanje, ki jo je pripravil ADI (Alzheimer`s Disease International) je: »Spregovorimo o demenci – Zmanjšajmo stigmo«.

Tudi v Domu starejših občanov Novo mesto smo v počastitev tega meseca izvajali dejavnosti, ki so v tednu od 14. do 18. septembra potekale na oddelku za osebe z demenco. Vsak dan smo namenili drugi dejavnosti. Izdelovali smo vijoličaste pentlje, imeli čajanko na vrtu, se udeležili »Sprehoda za spomin« v okolici našega doma, na ustvarjalni delavnici barvali risbice spominčic in imeli interno predavanje za zaposlene z naslovom »Demenca – nikoli končana zgodba«.

Iz oči stanovalcev je bilo razbrati njihovo zadovoljstvo. Radi so pristopili k dejavnostim in tudi z veseljem sodelovali. Veseli smo tudi zaposleni, da smo s tem popestrili njihov vsakdanjik, kljub temu, da si to prizadevamo prav vsak dan.

Milena Dular, direktorica

Galerija

_zzzzzzzdso (1)
_zzzzzzzdso (2)
_zzzzzzzdso (3)
_zzzzzzzdso (4)
_zzzzzzzdso (5)
_zzzzzzzdso (6)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava