Kino na prostem se vrača v Novo mesto

13.8.2020 | 11:00

Foto: Arhiv Zavoda Situla

Foto: Arhiv Zavoda Situla

 Kino na prostem se vrača v Novo mesto
 Kino na prostem se vrača v Novo mesto

Zavod Situla in Mestna občina Novo mesto vabita na ogled filmov v Kino na prostem. Po lanski prvi izvedbi Kina na trgu, ki je pritegnil mnoge navdušence kina na prostem, se letošnji dogodek seli v prijeten ambient na Muzejskih vrtovih.

Kljub situaciji so se organizatorji odločili, da izpeljejo dogodek, zaradi omejitve števila gledalcev na 150 oseb pa bo letošnji Kino na prostem namesto tridnevnega programa v poletnem razpoloženju trajal kar sedem dni. Tako bodo filmski navdušenci uživali v sedmih filmskih večerih, prva projekcija pa bo na sporedu v četrtek, 13. avgusta ob 21. uri, ko bo na sporedu slovenski celovečerec Šiška Deluxe, grenko-sladka komedija o treh prijateljih, ki dramatične situacije prepleta s komičnimi vložki.

Filmski večeri bodo obarvanimi z domačimi in tujimi filmi vse do srede, 19. avgusta, pri čemer bodo ljubitelje zimzelene klasike zagotovo navdušili filmi starejšega formata, kot sta Ne joči Peter in pa Veter v mreži, ki obeležuje praznovanje 100. letnice novomeške pomladi.

Zaradi varnostnih razlogov so zaželene predhodne prijave preko spletne strani www.situla.si. Na spletni strani si prav tako lahko ogledate celoten program projekcij.

Vse projekcije so za gledalce brez vstopnine.

F. J.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava