Srbsko kulturno društvo NM zaradi korone v 'plan B'

30.6.2020 | 12:00

Srbsko kulturno društvo NM zaradi korone v 'plan B'
Srbsko kulturno društvo NM zaradi korone v 'plan B'

Srbsko kulturno društvo Novo mesto je v nedeljo, 21.6.2020, imelo izredno volilno skupščino, ker je predsednik (tako kot je obljubil prejšnje leto na skupščini) iz osebnih razlogov podal odpoved. Predsednik g. Ostoja Bubnjević je podal poročilo o delovanju društva v preteklem letu. Ugotovljeno je bilo, da je društvo zelo dobro delovalo. Realizirali so skoraj vse zastavljene projekte in kar nekaj projektov, ki so se pojavili med letom in tako niso mogli biti predvideni na začetku izdelave letnega programa.

Finančno poslovanje je bilo pozitivno, poraba sredstev pa v skladu z zakonodajo in sprejetimi sklepi na sejah izvršilnega odbora, kar je ugotovil tudi nadzorni odbor.

V nadaljevanju so bila razrešena vsa telesa; izvršilni odbor, nadzorni odbor in častno razsodišče.

Na volitvah je bila soglasno izvoljena nova predsednica ga. Snježana Branisavljević. Na mesto podpredsednika je bil ponovno izvoljen g. Ostoja Kuđeljić, za sekretarja društva g. Pero Bubnjević, za blagajnika ga. Gordana Jotanović, za člane g. Mile Đurić, g. Vladimir Bubnjević in ga. Suzana Ilinčić. Za predsednika nadzornega odbora je imenovan g. Ostoja Bubnjević, za predsednika častnega razsodišča pa Milorad Džudović.

Bivši predsednik g. Ostoja je podal plan dela za leto 2020, katerega bo novo izvoljena predsednica Snježana Branisavljević morala pretvoriti v »plan B«, ker je na žalost čas korone vsem ustavil določene plane in aktivnosti. Potreben bo angažma vseh članov, ki pa ostajajo pozitivni in verjamejo, da bodo svoje zastavljene aktivnosti kljub vsemu z zamikom izvedli.

S. B.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava