Tudi Maja Geršak po novem ''profesorica''

18.6.2020 | 13:25

Plesna zvezda Maja Geršak, ki je v začetku maja postala mamica, je tudi del projekta. (PR)

Plesna zvezda Maja Geršak, ki je v začetku maja postala mamica, je tudi del projekta. (PR)

Tomaž Šter je veliko truda, znanja in energije vložil v plesni projekt. (osebni arhiv)

Tomaž Šter je veliko truda, znanja in energije vložil v plesni projekt. (osebni arhiv)

Ljubitelji plesnega šova Zvezde plešejo še kako dobro poznajo plesne zvezde Tomaža Štera, Majo Geršak in Jagodo Batagelj. Vsi trije so namreč soustvarjali plesni program, ki bo primeren za različne profile plesalcev.

Vsi trije profesionalni in večkrat nagrajeni plesalci želijo skupaj s svojimi sodelavci soustvariti novo okolje, v katerem bi lahko znanje predajali novim plesnim generacijam.

Tomaž, Maja in Jagoda bodo v začetku tudi glavni nosilci predmetov v sklopu Univerze Alma Mater Europaea in Akademije za ples, ki bosta ponujala dva nova programa, in sicer tekmovalni ples ter družabni ples. »Naša želja je, da bi se Akademiji sčasoma pridružilo večje število plesalcev, da bi skupaj ustvarili novo, moderno okolje, kjer bi s sodelovanjem in predanostjo predajali znanje novim generacijam plesalcev,« je razložil Tomaž in poudaril, da primerljivega študija ni nikjer na svetu. »Obstajajo le trije programi, in sicer na Finskem, na Nizozemskem in v Avstraliji, kjer imajo v sklopu širše plesne izobrazbe tudi družabni in tekmovalni ples.«

Središče plesa

Akademija ima jasno začrtan cilj – želi postati središče ter stičišče slovenskega plesa, ga dvigniti na višjo raven, mu dodati ugled, saj se mora tudi ples prilagoditi na spremembe ter razmere v svetu. »Veselimo se vpisa plesalcev z različnih ravni, torej tistih, ki zaključujejo ali so že zaključili kariero in si želijo poglobiti ter razširiti svoje znanje, ter takih, ki jih tekmovalna kariera ne zanima (več), si pa vseeno želijo postati še boljši plesalci in v prihodnosti opravljati poklic plesnega učitelja in koreografa,« še pove Tomaž, ki je vesel, da je Slovenija v plesu na zavidljivi ravni.

Svet24

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava