Dan ljubezni 2020

22.5.2020 | 08:45

Dan ljubezni 2020

V soboto, 23. maja, bomo že osmič obeležili dan, ki ga posvečamo ljubezni... V tem stresnem času, ko smo morali življenje postaviti na nove temelje, ko smo dneve preživljali v strahu in ločeni od ljudi, ki jih sicer radi srečujemo, je ljubezen še pomembnejša. Prinaša upanje, optimizem in občutek človeške bližine, ki ga vsi tako zelo potrebujemo. Ljubezen ne pozna socialne distance. Ljubezen ne potrebuje mask. Ljubezni noben virus ne more premagati. Zato je prav, da letos zapojemo še glasneje in še odločneje. Prav je, da povzdignemo svoj glas ljubezni v dar, vsak zase in vsi skupaj kot že sedemkrat do sedaj.

Združevanje in prepevanje letos ni mogoče v taki obliki kot prejšnja leta. A to ne bo utišalo naših src, ki jih lahko uglasimo vsak v svojem kotičku, na balkonu, pred garažo, v kopalnici, na sprehodu ali pod najljubšim drevesom v gozdičku na robu mesta. Ljubezen je tista, ki nas je rodila v ta svet in prav ljubezen je tista, ki nas vodi do svetlejših dni, ki prihajajo. Združimo torej svoje glasove v soboto, 23. maja, ob 18. uri in preženimo malodušje, slabe novice in pesimizem, ki se je razrastel v zadnjih mesecih. Razjasnimo svoje misli in se dvignimo nad bremena, ki nam jih nalaga čas. Vemo, da zmoremo, ker si to želimo.

In ta dan prav zares šteje vsak glas. Vabimo vas, da se pridružite in pesem Dan ljubezni zapojete tudi vi. Prijavite se lahko v zemljevid, tako, da nam svojo udeležbo potrdite na elektronski naslov.

M. L.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava