Praznovanje 100-letnice se nadaljuje, danes prihaja Novomeška poDmlad

21.5.2020 | 09:15

 Praznovanje 100-letnice se nadaljuje, danes prihaja Novomeška poDmlad
Park Rastoče knjige

Park Rastoče knjige

Mestna občina Novo mesto in Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto nadaljujeta z izvajanjem dogodkov v sklopu tematskega leta 100 let novomeške pomladi. V četrtek, 21. maja 2020, ob 18. uri se bo v Parku Rastoče knjige ob knjižnici odvilo prvo srečanje iz cikla pogovornih večerov Novomeška poDmlad. Gosta bosta Nastja Vidmar in Andrej Detela.

Ob sproščanju ukrepov zaradi epidemije koronavirusa Mestna občina Novo mesto in Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto kot koordinatorica projekta nadaljujeta z izvajanjem dogodkov v slopu tematskega leta 100 let novomeške pomladi. Začenjajo z izvajanjem cikla pogovornih večerov Novomeška poDmlad, na katerih bodo skupaj z že uveljavljenimi posamezniki predstavljali domače mlade nadarjene in drzne ustvarjalce z različnih področij ustvarjanja. Odvijali se bodo vsak 3. četrtek v mescu, prvi med njimi pa bo že ta četrtek, 21. maja 2020, ob 18. uri v Parku Rastoče knjige ob knjižnici.

Gosta tokratnega pogovornega večera prihajata s področja literature. Nastja Vidmar je predstavnica mlajše generacije novomeških pesnikov in je pred kratkim izdala svoj pesniški prvenec z naslovom Kontemplacije. Nastji, ki se sicer ukvarja tudi s slikanjem, fotografijo in glasbo, se bo v pogovoru s Carmen L. Oven pridružil pisec spremne besede k njeni pesniški zbirki pesnik, pisatelj, fizik in izumitelj Andrej Detela.

Dogodek bodo izvedli na prostem v skladu z ukrepi in priporočili NIJZ, naknadno pa si ga bo v celoti mogoče ogledati tudi preko svetovnega spleta.

Vljudno vabljeni.

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava