DL: Dve ceni bencina - pazite, če želite cenejšega!

5.4.2020 | 15:00

DL: Dve ceni bencina - pazite, če želite cenejšega!

Poklical je bralec iz okolice Novega mesta, ki je dejal, da je pred dnevi točil dizelsko gorivo na enem od bencinskih servisov ob avtocesti blizu Novega mesta. Presenetila ga je visoka cena dizelskega goriva, zato se je pozanimal pri prodajalcih, ki so mu prijazno razložili, da je natočil dražje dizelsko gorivo. Kot je dejal, ni vedel, da obstajata dve vrsti tega goriva, predvsem pa po njegovem to ni jasno označeno.

Kot so pojasnili s Petrola, na izbranih bencinskih servisih na avtocestnem križu poleg klasičnih goriv ponujajo tudi dizel visoke kakovosti, novi Q Max iQ Diesel. »Njegova izboljšana molekularna struktura poskrbi za polno izkoriščenost sodobnih visoko zmogljivih dizelskih motorjev, ob redni uporabi pa tudi za popolno zaščito vitalnih motornih delov, brez okolju škodljivih emisij ali usedlin, ki bi zamašile filter. Izjemna odpornost na ekstremne zimske razmere zagotavlja, da boste motor zlahka zagnali tudi v najnižjih temperaturah, za popolno neodvisnost od vseh zunanjih vplivov,« piše na njihovi spletni strani.

Na območju jugovzhodne Slovenije ga ponujajo na treh bencinskih servisih, in sicer na BS Dul AC – jug ter BS Starine AC – sever in jug.

Članek je bil objavljen v 5. številki Dolenjskega lista 30. januarja 2020 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava