Ostanimo doma (vaš namig z receptom): Po kosilo na bližnji travnik
1.4.2020 | 11:00
Današnje kosilo naj sledi vrednoti: “Jej zdravo in uživaj naravno hrano. Podpiraj lokalno in ne pozabi na tradicionalno!” Najprej na bližnji travnik, nato pa v kuhinjo z našo sous-chefinjo Lidijo. Povprašali smo jo, “Zakaj je to njena najljubša spomladanska jed?” in pravi “Ta jed mi je najljubša, ker v meni zbudi nostalgičen občutek. Na domači mizi spomladi ni nikoli manjkalo regrata. Sicer je zelo nasitna, pa še vedno zdrava jed.”
V mislih z vami, Lidija in Galeristi.
Topla regratova solata z ocvirki, jajci in krompirjem
Sestavine:
Regrat
Jajca
Krompir
Ocvirki
Sol
Poper
Jabolčni kis
Bučno olje
Način priprave:
Naberemo regrat in ga že v naravi kar se da dobro očistimo, doma pa ga še temeljito speremo pod vodo.
Skuhamo cel krompir, pustimo da se malce ohladi, ga olupimo in narežemo na kolobarje.
Skuhamo jajca, lahko trdo ali mehko kuhana, poširana, vse je odvisno kakšno teksturo imate najraje. Spustimo ocvirke in jih vroče dodamo regratu.
Dodamo tudi vse ostale sestavine in premešamo.
Če želite bolj zdravo verzijo jedi, lahko ocvirke tudi izpustite. ;)
Dober tek! :)
Galerija okusov
Jasna Kuljaj nova direktorica
FranciD: Čestitam Jasna! Lepa mora bit...
DL: Zakaj novomeški Glavni trg ne živi...
Marian: Občina je tista, ki lahko privabi...
DL: Portret tedna - Sašo Đukić
FranciD: Malo se je pa že ispel...
DL: Tatovi so se lotili vežice - Brez...
FranciD: Obvezno napisat ime zavarovalnice!
DL: Pri Slavku Barboriču - Gasilci obiskali...
pureber: Slavko, še na mnoga leta ti želim.
Na vrtu: Koliko prostora potrebujejo?
sre, 24.4.2024
DL: Novosti na kmetiji Karlovček - Jabolka brez ostankov škropiv
čet, 25.4.2024
DL: Kevin Tudija, Rom iz Križevske vasi - Njegov cilj: študij in služba
pon, 22.4.2024
Martin Golob: ''Molim, da bi zmagala pamet''
tor, 23.4.2024
To so prvi znaki, ki napovedujejo infarkt
tor, 23.4.2024