V Dublinu smo preživeli čudovite tri tedne

29.3.2020 | 10:30

V Dublinu smo preživeli čudovite tri tedne
V Dublinu smo preživeli čudovite tri tedne

Konec februarja smo se odpravili v okviru projekta Erasmus+ na praktično usposabljanje v tujini, in sicer v Dublin. Deset dijakov Ekonomske šole Novo mesto nas je v glavno mesto Irske prispelo dokaj pozno zvečer. Takoj smo se odpravili k družinam, ki so nas gostile. Te so bile zelo prijazne in nam povedale vse potrebne informacije o Dublinu. Tam smo preživeli prečudovite tri tedne, delali smo v podjetjih, spoznavali mesto in ljudi in zelo uživali. Pri družinah smo večkrat jedli zelo okusno večerjo in se prijetno pogovarjali. Brez težav smo si zapomnili našo pot do delovnega mesta in delo na praksi skrbno izvajali.

Večkrat smo se po končani praksi odpravili raziskovat mesto in okolico. Ogledali smo si razne trgovine, parke, muzeje in restavracije. Nakupovali smo v trgovini Pennys, kjer lahko najdeš najrazličnejše majice, hlače, nogavice in podobno po zelo ugodni ceni. Odpravili smo se tudi do čudovitih parkov. Najlepša sta bila St Stephens Green in Phenoix park. Tam smo se sprostili in občudovali prelepo naravo, videli pa smo tudi razne živali, kot so ptice, labodi in jeleni. V Dublinu smo poskušali tudi odlično hrano in okusne sladice, poskusili smo tradicionalni fish and chips, posladkali pa smo se z bubble waffle. Ob koncu tedna smo imeli izlete, in sicer smo načrtovali ogled Cliffs of Moher v soboto in Glendalough in Kikenny v nedeljo. Na žalost je bil izlet na klife odpovedan zaradi slabega vremena. Zadnji teden smo se skupaj odpravili v Guinnes, ki je najvišja stavba v Dublinu. Tam smo si ogledali potek pridelave Guinnesa, na vrhu stavbe pa smo uživali v prečudovitem razgledu na mesto.

Tanja Lipaj, Leja Dominković, Žiga Majerle, Tea Stepan, Janja Benedik, Rok Rajer, Tit Jaklic, Jure Grašek, Gaj Škofjanc in Žana Crljenkovič

Galerija

_zzzzzzzzdublin (1)
_zzzzzzzzdublin (2)
_zzzzzzzzdublin (3)
_zzzzzzzzdublin (4)
_zzzzzzzzdublin (5)
_zzzzzzzzdublin (6)
_zzzzzzzzdublin (7)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava