113. občni zbor PGD Otočec

25.2.2020 | 13:10

113. občni zbor PGD Otočec

V soboto, 8. februarja, na kulturni praznik so otoški gasilci imeli svoj 113. redni letni občni zbor. Začeli so ga s slovensko himno. V kulturnem programu so se predstavili najmlajši iz gasilskih vrst pod vodstvom njihove članice Erike Švirt. Uprizorili so ognjenega moža ter zapeli pesem Na planini je živel ob spremljavi kitare.

Zbora so se udeležili Andrej Grgovič kot delegat Gasilske zveze Novo mesto, Franc Ivnik in Helena Murgelj, častna člana PGD Otočec, predstavniki sosednjih prostovoljnih gasilskih društev in civilnih društev ter domači gasilci. Navzoče je pozdravil predsednik društva Otočec Miran Zupančič, ki je dejal, da je v društvu 129 članov. V svoje vrste so sprejeli 2 nova člana. Z minuto molka so se spomnili dveh umrlih članov: Jožeta Grubarja in Mirka Zupančiča. Predsednik društva je podal poročilo dela v preteklem letu. Opravljenih je bilo večina načrtovanih del. Drugič so izvedli medgeneracijsko srečanje svojih članov. Oktobra so organizirali dan odprtih vrat, obisk je bil nad pričakovanji. Poveljnik Miha Jerman je podal poročilo o intervencijah; bilo jih je nekaj, požar večje razsežnosti na Kmetijski šoli Grm. Zelo uspešno delujejo komisije: za mlade, za članice in za veterane, predstavniki so podali poročila o delu. Pomagali so veteranu v stiski. Sprejeli so program dela za leto 2020, večja naloga v tem letu bo obnova gasilskih garaž.

Podelili so napredovanja in priznanja zaslužnim članom. Podeljeni so bili priznanje in značka za 10, 30, 40 in 50 let aktivnega dela v gasilski organizaciji. Po uspešno opravljenem zboru je sledilo druženje s pogostitvijo. Z zbora sta predstavnika otoških gasilcev Marko Vene in Jože Vidic na grob lani umrlih članov odnesla cvetje in svečo. Družina Jerman je pripravila kronološki slikovni pregled društva.

Helena Murgelj

Galerija

_zzzzzzpgd (01)
_zzzzzzpgd (02)
_zzzzzzpgd (03)
_zzzzzzpgd (04)
_zzzzzzpgd (05)
_zzzzzzpgd (06)
_zzzzzzpgd (07)
_zzzzzzpgd (08)
_zzzzzzpgd (09)
_zzzzzzpgd (10)
_zzzzzzpgd (11)
_zzzzzzpgd (12)
_zzzzzzpgd (13)
_zzzzzzpgd (14)
_zzzzzzpgd (15)
_zzzzzzpgd (16)
_zzzzzzpgd (17)
_zzzzzzpgd (18)
_zzzzzzpgd (19)
_zzzzzzpgd (20)
_zzzzzzpgd (21)
_zzzzzzpgd (22)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava