Vaš intervju: Ivona Abram, vodja poslovnega centra MO.JA

16.2.2020 | 11:30

Vaš intervju: Ivona Abram, vodja poslovnega centra MO.JA
Vaš intervju: Ivona Abram, vodja poslovnega centra MO.JA

Kot mama ene izmed pobudnic ustanovitve KNOFa je Ivona Abram tako ali drugače že od samega začetka vpletena v njegovo delovanje. Je eden izmed nepogrešljivih podpornih članov z dobro energijo in nasveti, ki jih je pridobila z večletnimi izkušnjami.

Ivona prosim, če se na kratko predstavite in poveste kaj o sebi.

Sem upokojenka, stara sem 62, bila sem podjetnica, delo s tekstilom pa me spremlja že od 15 leta starosti.

Kako ste prišli v Knof in kakšno je vaše mnenje o delovanju Knofa?

V zavod KNOF sem se vključila zaradi sodelovanja z Mojco Ž. Metelko, mojo hčerko, pa tudi zaradi tega, ker rada delim svoja znanja in izkušnje iz sveta podjetništva in konfekcije. Pomagala sem pri nastanku prvih prototipov pleničk KiSS in izdelala vzorce za marsikatero idejo, ki je prišla v KNOF.

Delovanje KNOF-a podpiram in mi je všeč. Cenim vse, ki delujete v KNOF-u. Moje mnenje je, (in to pozdravljam), da imate posluh za vsakega, ki želi sodelovati na bilo katerem področju z vami.

S čim se ukvarjate? Kaj je vaša vizija, kaj želite s svojim delom doseči in katere vse storitve in/ali izdelke nudite?

Še vedno se ukvarjam s tekstilom, vezenjem, šivanjem in popravili.

Svoj prosti čas pa namenim za pridelavo ekološke zelenjave in zelišč za lastne potrebe ter skrbi za naše tri konjičke. Ravno pred kratkim pa sem pričela sama izdelovati ekološka čistila za domačo rabo.

Kako je vaše delo povezano s skrbjo za naravo, okoljem in trajnostjo?

Kolikor je le mogoče skrbim za to, da pridelamo čimveč ekološko pridelane hrane za domačo kuhinjo, izogibam se plastike in umetnih materialov. Pri tekstilni proizvodnji sem od samih začetkov zagovarjala udobne, kakovostne in varne materiale znanega porekla, saj smo proizvajali predvsem oblačila za dojenčke in otroke ter slovensko proizvodnjo, od nitke do končnega izdelka. Tem načelom skušam slediti tudi sedaj, ko svetujem pri razvoju kakšnih novih izdelkov, kot npr. odejic za nedonošenčke.

Bi še kaj dodali ali sporočili bralcem?

Uporabljajte čim več naravnih dobrin, predvsem pa ozaveščajte še druge.

Intervjujala: Anita Obradovič, KNOF Sevnica

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava