Naj dijakinji Aniti Koprivc čestital tudi župan

1.2.2020 | 12:20

 Naj dijakinji Aniti Koprivc čestital tudi župan
 Naj dijakinji Aniti Koprivc čestital tudi župan

Anita Koprivc je po izboru Dijaške organizacije Slovenije prejšnji teden postala naj dijakinja. 18-letni uspešni dijakinji iz Stare Gore pri Mirni je čestital tudi domači župan Dušan Skerbiš, ki s ponosom zre na uspehe občanov vseh generacij.

Naziv pripade dijakom, ki so uspešni na učnem področju in se tudi v prostem času ukvarjajo z različnimi obšolskimi dejavnostmi. Anita Koprivc je danes dijakinja četrtega letnika novomeške gimnazije, v preteklem šolskem letu, za katerega je bilo priznanje podeljeno, pa je dosegla bronasta priznanja na tekmovanju iz geografije, računalništva, slovenskega jezika, pa na bralnem tekmovanju in tekmovanju iz znanja o sladkorni bolezni. Poleg šole pa je prostovoljna animatorka, tutorka mlajših dijakov, poje v krajevnem pevskem zboru.

»To je priznanje za ves trud, ki ga vlagam v vse svoje aktivnosti, in pa motivacija za naprej. Morda pomeni tudi dodano vrednost pri mojem CV-ju. Kdo ve. Šele zdaj pa opažam, da pride zraven tudi medijska pozornost in prepoznavnost. Vesela sem tudi srečanja z županom, ki mi je izrekel spodbudo za naprej ter izrazil ponos, da sem del mirnske občine. Tudi sama sem vesela, da sem del občine, ki spodbuja tako kulturno kot športno področje ter ustvarja občino za ljudi,« je po srečanju z županom povedala Anita Koprivc. (- pripeta tonska izjava Anite Koprivc)

Doma je v naselju Stara Gora nad Mirno, v številčni družini, ki se aktivno vključuje v dogajanje v občini, prav tako so vsestranski in uspešni tudi bratje in sestre. Za prejeto priznanje ji je osebno čestital tudi župan Občine Mirna Dušan Skerbiš: »V veliko veselje mi je, da Anita prihaja iz občine Mirna in v zadovoljstvo mi je, da ji lahko čestitam ob tej razglasitvi za naj dijakinjo Slovenije. Posebno sem vesel, ker je Anita dosegla ne samo rezultate na enem področju, temveč na širokih področjih aktivnosti in je zelo aktivna tudi v naši občini. Upam, da bo našla ustrezno zaposlitev tudi po študiju, katerega je izbrala, in da bo skupaj z nami nadgrajevala lokalno skupnost Mirna(- pripeta tonska izjava Dušana Skerbiša)

Anita se želi vpisati na dvopredmetni študij slovenistike in geografije na ljubljanski Filozofski fakulteti, saj je prepričana, da ti področji širita obzorja in pokrivata vse, kar si želi znati in vedeti, prav tako pa krepita željo po nadaljnjem iskanju znanja. Po zaključku študija se vidi kot profesorica na kateri od srednjih šol, zagotovo pa se bo ukvarjala s stvarmi, ki ji bodo všeč, in si ustvarila družino.

P. K. L.

Zvočni zapisi

Anita Koprivc

Dušan Skerbiš

Galerija

koptivc (1)
koptivc (2)
koptivc (3)
koptivc (4)
koptivc (5)
koptivc (6)
koptivc (7)
koptivc (8)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava