Mateja Benec razstavlja v KC Semič

24.1.2020 | 08:50

Mateja Benec razstavlja v KC Semič

Kulturni center Semič vas vabi na otvoritev SLIKARSKE RAZSTAVE MATEJE BENEC v petek, 24. januarja 2020, ob 19. uri v KC Semič.

Otvoritev bo povezovala belokranjska pevka Simona Plut Benec, glasbeni gostje pa bodo 2B, brata Gašper in Primož Mihelič iz Vinice, ki že vrsto let ustvarjata kvalitetno avtorsko glasbo.

Mateja Benec je imela prvo samostojno slikarsko razstavo v Medvodah januarja 2019, konec junija 2019 pa je sodelovala na skupinski mednarodni razstavi in likovni koloniji Bart-KOD v okviru festivala Balkanski susreti v Kovačevcu v Srbiji, kjer so svoja dela predstavili umetniki iz Srbije, Makedonije, Črne Gore, Hrvaške in Slovenije.

Je ljubiteljica narave, umetnosti in estetike. V slike rada vključuje akrilne mase, drobne kamenčke in pesek ali kroglice iz umetne mase. Najbolj jo navdihuje narava - vzorci, ki se pojavljajo na drevesnem lubju, rastlinah, školjkah, tekstura mivke ali suhe zemlje, igra senc, gozdni mir.

Na ogled bo dopolnjena in prečiščena zbirka abstraktnih slik akril na platnu, ki je bila razstavljena lani v Medvodah. Razstava v RC Semič bo na ogled do začetka marca.

TIC Semič

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava