DL: Premalo spoštujemo zgodovino naše osamosvojitve

4.1.2020 | 15:20

Ilustrativna fotografija (Foto: arhiv)

Ilustrativna fotografija (Foto: arhiv)

Znova se je oglasila naša zvesta bralka Vika Lozar iz Črnomlja, ki je poslala naslednje razmišljanje. »Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve je zaznamovalo dan suverenosti ob obletnici odhoda zadnjega vojaka JLA iz Slovenije. Seveda je vedno ob takih priložnostih kritika, kako državljani premalo spoštujemo zgodovino naše osamosvojitve. Tako to je, z leti vsaka stvar malo zbledi, a vseeno dobro vemo, kako je bilo vse skupaj v tistih dneh napeto in kako je Brionska deklaracija umirjala razmere. Svojo vlogo so takratni politiki opravili odlično in omalovaževanje teh pogovorov je neprimerno, kot da kritike razjeda ljubosumje, ker niso bili takrat zraven,« je zapisala. »Vsi vodje našega odpora proti JLA naj se zavedajo, da je bil dejansko slovenski narod enotno na okopih. Brez TO in miličnikov in njihovih modrih odločitev bi bilo vse skupaj mnogo bolj dramatično. Najbolj pa je bila zaslužna za našo osamosvojitev ustava 1974, ki je bila sprejeta v grdih komunističnih časih, kot jih vidijo nekateri današnji vidni politiki. Kaj bi dali danes protestniki v Barceloni, da bi imeli tak papir v rokah! Razgrete takratne glave nekaterih za nujne vojaške akcije za čim večjo odmevnost so bile na srečo ohlajene. Žal nam je, da je popolnoma brez potrebe v ta vrtinec padel tudi Toni Mrlak s sestrelitvijo helikopterja. Nihče si nima pravice pripenjati ordenov vsemogočnosti v naši osamosvojitveni vojni,« je dejala.

Članek je bil objavljen v 45. številki Dolenjskega lista 7. novembra 2019 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (6)

4.1.2020–1     + (9)     – (10)     Oceni Lojzekov stric 

Spet Vikine kozlarije za stopi se bolj na goske kot bicikelj

4.1.2020+7     + (11)     – (4)     Oceni winetou 

Zdravo Lojzek, so te spustili za vikend ? Dolgo te ni bilo.

5.1.2020—     + (9)     – (9)     Oceni Lojzekov stric 

Indijancek povej Viki da je bil Merlak v avionu zločinske komunistične JLA, čestitke heroju ki je sestrelil napadalca, Sramota da si tako nestrpna Vlka, spomni se na čudovite besede Pučnika Jugoslavije ni več, zdaj gre za Slovenijo

6.1.2020—     + (7)     – (7)     Oceni vl 

Vedno mi nehote pride na misel, ko razni Lojzekovi strici nakladajo o zločinstvu partizanov in NOB, kako jim gre na smeh, ko se srečamo. Prepričana sem, da se dobro poznamo, sem pa korajžna samo jaz, ki se podpišem s polnim imenom. Bravo Vika! (vika lozar)

9.1.2020–2     + (2)     – (4)     Oceni Lojzekov stric 

Vika ti si herojinja v svojem svetu.

9.1.2020—     + (2)     – (2)     Oceni marcko123 

tale partizanščina VL je ena sama blodnja in neresnica. VL naj ne meša 91 in njeno hlapčevstvo. Vsi komunajzari se bojijo le za svoje privilegije.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava