Kolesarske in peš površine v Trebnjem in zaledju - druga delavnica

13.12.2019 | 09:00

Kolesarske in peš površine v Trebnjem in zaledju - druga delavnica

V torek, 10. 12. 2019, se je v dvorani STIK odvila druga od dveh delavnic, vezana na pripravo idejne zasnove kolesarskih in peš površin v Trebnjem in zaledju. Delavnico je vodil g. Radovan Nikič iz podjetja Acer Novo mesto d.o.o., pripravljavec idejne zasnove.

Vsebinsko je druga delavnica izhajala iz prve. Na prvi delavnici smo udeleženci skupaj s pripravljavci zastavili koncept idejne zasnove kolesarskih in peš površin in iskali odgovore na vprašanje kje so možne in hkrati nujne ureditve manjkajočih površin za pešce in kolesarje, da bi te tvorile celovito mrežo povezav v mestu Trebnje in bližnjih naseljih.

Na drugi delavnici je g. Nikič uvodoma predstavil možne oblike umeščanja peš in kolesarskih površin in v nadaljevanju na karti predstavil predlog zasnove, izdelan na podlagi predlogov, pomislekov in idej s prve delavnice ter hkrati na podlagi strokovnih idej in predlogov pripravljavca zasnove. Sledila je razprava o predlaganih rešitvah in podajanje predlogov in pomislekov udeležencev na predlagane rešitve.

Delavnica je bila priložnost za izmenjavo mnenj med udeleženci in pripravljavcem idejne zasnove. V nadaljevanju bo pripravljavec dopolnil predlog idejne zasnove glede na smotrne predloge podane s strani zainteresirane javnosti na delavnici, končna idejna zasnova kolesarskih in peš površin v Trebnjem in zaledju pa bo služila kot strokovna podlaga pri prihodnjem načrtovanju in urejanju prometne infrastrukture v Trebnjem.

Občinska uprava
Oddelek za okolje, prostor in infrastrukturo

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava