Novomeščani Dušan Krbanjević, Lin Luzar, Tian Jerman in Gregor Krevs srebrni na judo tekmovanju v Celju

9.12.2019 | 08:20

Novomeščani Dušan Krbanjević, Lin Luzar, Tian Jerman in Gregor Krevs srebrni na judo tekmovanju v Celju

Na tradicionalnem 44. mednarodnem judo tekmovanju, ki je 7.12.2019 potekalo v Celju, je nastopilo preko 280 judoistov iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Italije in BiH. V starostnih kategorijah U12 in U14 so nastopili tudi tekmovalci novomeškega judo kluba Bushido Lin Luzar, Dušan Krbanjević, Mihael Pejašinović, Tian Jerman, Aleš Krevs in Vanessa Gole.

V starostni skupini U12 sta kategoriji do 42 kg nastopila Lin Luzar in Mihael Pejašinović. Mihael ni bil uspešen. Lin Luzar pa je do finalnega nastopa premagal Mariborčana Muhiča, Črnuglja iz Olimpije ter Puheka iz Male šole juda. V finalu se je pomeril z Mekincem iz Šiške, ki pa je bil tokrat boljši od Lina. Za Lina je to šele prva borba, ki jo je izgubil na vseh letošnjih tekmovanjih.

Dušan Krbanjević je v kategoriji do 60 kg navdušil in z ipponi premagal je tri nasprotnike. Boljši od njega je bil le Ljubljančan Franca. Po osvojenem tretjem mestu na tekmovanju na Nagaoki je to že druga zaporedna medalja zanj.

V starostni skupini U14 je prvi nastopil Tian Jerman. Do finala je uspešno, še pred koncem dvobojev premagal Jusa iz JK Jaka ter Podlesnika in Suhorepca iz Olimpije. V finalu se je pomeril s Komičem iz Šiške. Tian je kmalu po začetku borbe izvedel met in prejel wazari. V nadaljevanju je Komič izenačil. Dvoboj pa se je nato nadaljeval za zlato točko. Tu je Tian padel na trebuh, vendar je sodnik nasprotniku vseeno dosodil točko, kar je pomenilo, da je Tian osvojil drugo mesto.

V kategoriji do 60 kg je bil Aleš Krevs v prvem dvoboju prost. Nato je premagal Prednika iz Slovenj Gradca ter Kerleta iz Dupleka. V finalu se je pomeril z Breclom iz Olimpije. Aleš je borbo pričel odločno in je nasprotnika uspešno kontroliral in večkrat poskusil z izvedbo meta, kar pa mu ni uspelo. Žal je to v zadnji minuti borbe uspelo Breclju, ki je Aleša uspešno vrgel na hrbet.

Vanessa Gole je nastopila med starejšimi deklicami do 52 kg. Premagala je Šerlahovo iz Olimpije in izgubila s Tomčevo iz JK Sankaku. V odločilnem dvoboju za 2. mesto pa je Vanessa nasprotnico Zulićevo iz ljubljanskega Sokola vrgla za wazari in prednost ubranila do konca tekmovalnega časa. Tik pred koncem dvoboja pa je Vanessa dobila udarec v trebuh, zaradi česar jo je že po izteku tekmovalnega časa objela slabost. Sodnik jo je zaradi tega diskvalificiral. Kljub temu je njena nasprotnica Zulićeva po končani podelitvi medalj bronasto medaljo izročila Vanessi in se ji opravičila za dogodek.

Mag. Metod Jerman

Galerija

_zzzzzzzzjudo (1)
_zzzzzzzzjudo (10)
_zzzzzzzzjudo (2)
_zzzzzzzzjudo (3)
_zzzzzzzzjudo (4)
_zzzzzzzzjudo (5)
_zzzzzzzzjudo (6)
_zzzzzzzzjudo (7)
_zzzzzzzzjudo (8)
_zzzzzzzzjudo (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava