Tradicionalni slovenski zajtrk na Mirni

17.11.2019 | 10:50

 Tradicionalni slovenski zajtrk na Mirni
 Tradicionalni slovenski zajtrk na Mirni
 Tradicionalni slovenski zajtrk na Mirni

Na dan slovenske hrane so tudi letos na Mirni poskrbeli za tradicionalni slovenski zajtrk. Učenci in učitelji so na mize dobili kruh, mleko, maslo, med in jabolko. Pri zajtrku so se jim pridružili tudi zaposleni na mirnski občinski upravi in župan Dušan Skerbiš.

»Dan slovenske hrane spodbuja razmislek o načinu prehranjevanja, o tem, kakšno hrano izbiramo ali pripravljamo in kaj jemo. V šoli se trudimo, da skozi celo šolsko leto zagotavljamo kakovostno in raznoliko hrano za vse učence, tudi za tiste, ki imajo zaradi zdravstvenih razlogov druge potrebe. Kajti naša hrana je zdrava. Hrano pripravljamo v šolski kuhinji in lahko rečem, da je med učenci zelo dobro sprejeta,« je povedala ravnateljica Osnovne šole Mirna Anica Marinčič. (- pripeta tonska izjava A. Marinčič)

Petkov zajtrk na osnovni šoli je župan Občine Mirna Dušan Skerbiš združil še s predajo družabne igre Vrt družine dobrojed otrokom iz skupin Gumbi in Baloni vrtca Deteljica, učencem OŠPP in učencem prve triade, ki so mu z navdušenjem povedali, da je mleko prišlo od bližnjega kmeta, med od sošolčevih čebel, prav tako pa dobro vedo, kaj vse lahko zraste na vrtu.

"S šolo ves čas dobro sodelujemo tako pri zagotavljanju najboljših razmer za delo in učenje kot tudi pri ostalih aktivnostih, s katerimi izboljšujemo kakovost življenja v občini. Tradicionalni slovenski zajtrk pa je priložnost, da spodbudimo porabo hrane iz lokalnega okolja in spomnimo na pomen čebelarjev, na Petra Pavla Glavarja, na pomen kmetijstva, da opozorimo na pravilno in zdravo prehrano, pomen živilske industrije, gibanja ter ohranjanja čistega okolja," dodaja župan Občine Mirna Dušan Skerbiš. (- pripeta tonska izjava D. Skerbiša)

Osnovna šola Mirna se sicer z domačimi čebelarji povezuje že vrsto let – otroci tako v vsakem šolskem letu spoznajo delček življenja čebelarja in čebel, se seznanjajo s čebelarstvom in pomenom in vlogo čebel v vsakdanjem življenju.

P. K. L.

Zvočni zapisi

Anica Marinčič

Dušan Skerbiš

Galerija

_zzzzzzajtrk (1)
_zzzzzzajtrk (10)
_zzzzzzajtrk (11)
_zzzzzzajtrk (12)
_zzzzzzajtrk (13)
_zzzzzzajtrk (14)
_zzzzzzajtrk (15)
_zzzzzzajtrk (16)
_zzzzzzajtrk (17)
_zzzzzzajtrk (18)
_zzzzzzajtrk (19)
_zzzzzzajtrk (2)
_zzzzzzajtrk (20)
_zzzzzzajtrk (3)
_zzzzzzajtrk (4)
_zzzzzzajtrk (5)
_zzzzzzajtrk (6)
_zzzzzzajtrk (7)
_zzzzzzajtrk (8)
_zzzzzzajtrk (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava