Začetek skavtskega leta

17.10.2019 | 13:50

Začetek skavtskega leta
Začetek skavtskega leta

V soboto, 12.10.2019, smo novomeški skavti – Gorjanski medvedje začeli s težko pričakovanim novim skavtskim letom. Zbrali smo se na igrišču v vasi Veliki Kal, tako tisti, ki smo skavti že nekaj let, kot tudi novinci, ki so se nam pridružili prvič.

Po uvodnem kvadratu, kot pravimo formaciji, s katero se začne vsako srečanje, smo začeli z aktivnostmi. Za vsako starostno skupino je bila pripravljena primerna aktivnost, kot so štafetne, spretnostne in miselne igre. Po malici so se nam pridružili še starši in pričeli smo s sveto mašo, ki jo je daroval duhovni asistent v našem novomeškem stegu, Matej Gnidovec. Uvodno srečanje smo zaključili s prigrizki, za katere so poskrbeli starši otrok.

Vsako leto se nam pridruži maksimalno število otrok, ki jih lahko sprejmemo – skupine imajo omejitve, glede na število voditeljev. Tako smo zelo veseli, da zanimanje za skavte narašča, otroci pa nekako dobijo tisto kar iščejo – stik z naravo, Bogom, odgovornostjo, druženje z vrstniki in osebno rast. Tako nas je v Novem mestu že preko 120 – otrok ter voditeljev, povečini študentov, ki seveda to poslanstvo opravljamo prostovoljno.

Prepričani smo, da čakajo nas nove dogodivščine, nova prijateljstva in spoznanja ter nepozabno skavtsko leto. Vabljeni, da nas spremljate na naši facebook strani Gorjanski medvedje, kjer smo ažurni z objavami, foto utrinki in ostalimi informacijami.

Gregor Deželan

Galerija

_zzskavti (1)
_zzskavti (2)
_zzskavti (3)
_zzskavti (4)
_zzskavti (5)
_zzskavti (6)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava