Uspešen zaključek Tedna otroka v Pišecah

16.10.2019 | 09:40

 Uspešen zaključek Tedna otroka v Pišecah
 Uspešen zaključek Tedna otroka v Pišecah
 Uspešen zaključek Tedna otroka v Pišecah

Teden otroka ima za učence OŠ Maksa Pleteršnika Pišece poseben čar, saj nas v tistem tednu vedno obiščejo zanimivi gostje in z nami izvedejo zanimive delavnice. Tudi letošnji teden je bil zelo zabaven.

V ponedeljek smo igrali nogomet z dvema nogometašema iz NK Krško (Luka Dadić in Luka Anković), ki sta pokazala svoje mojstrstvo pri podajah, mi pa smo se izkazali kot strelci oziroma vratarji.

V torek smo se preizkusili v atletskem poligonu z Juretom Rovanom, ki nas vedno rad obišče in pripravi zanimive postaje, kjer se preizkusimo v skokih, metih, tekih.

V sredo smo z učiteljico Urško Tomše ustvarjali na temo naše pravice, pri tem smo lahko uporabljali različne tehnike, učiteljica Tanja Plevnik pa nam je predstavila Namibijo, ki jo je obiskala leta 2005. Izvedeli smo, da so učenci pisali s prsti, ker niso imeli čopičev. Navdušile so nas tudi fotografije pokrajine (savana, puščava Namib, atlantska obala, svet solin). Nekaj učencev naše šole pa se je z učiteljem Juretom udeležilo Unesco teka na Ptuju.

V četrtek smo se z učiteljico Urško Tomše lotili buč, majhnih in velikih, okroglih in podolgovatih, in z njimi okrasili prostor pred šolo in v jedilnici. Nekaj jih ima vesele obraze, večina pa že kliče po noči čarovnic. Pri ustvarjanju smo zelo uživali in uporabili vso svojo domišljijo.

V petek pa smo dobili kar dvojni obisk. Knjižničarka Andreja Dvornik je z nami prebirala pravljico Palačinkarna, z Natalijo Deržič pa smo spoznavali fosile, si ogledali zbirko njenih fosilov, se pogovarjali o tem, kje jih lahko najdemo, koliko so stari, zakaj so sploh zanimivi za zbiratelje. Svojo zbirko je pokazal tudi petošolec Tian in nas vse navdušil.

In tako je hitro minil še en teden. Bili smo aktivni, radovedni, ustvarjalni …, takšni, kot znamo biti vsak dan. Navdušila nas je tudi Pavčkova pesem Naše pravice, čeprav se dobro zavedamo, da imamo kot učenci tudi precej dolžnosti.

Lan, Leon, Tristan in Pika, novinarski krožek OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

Galerija

_zzzzzzzpisece (1)
_zzzzzzzpisece (10)
_zzzzzzzpisece (11)
_zzzzzzzpisece (2)
_zzzzzzzpisece (3)
_zzzzzzzpisece (4)
_zzzzzzzpisece (5)
_zzzzzzzpisece (6)
_zzzzzzzpisece (7)
_zzzzzzzpisece (8)
_zzzzzzzpisece (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava