VIDEO: Novo iz glasbene zakladnice - Nina Berger z debitantskim singlom ''Luna sanjava''

10.9.2019 | 11:35

VIDEO: Novo iz glasbene zakladnice - Nina Berger z debitantskim singlom ''Luna sanjava''
VIDEO: Novo iz glasbene zakladnice - Nina Berger z debitantskim singlom ''Luna sanjava''
VIDEO: Novo iz glasbene zakladnice - Nina Berger z debitantskim singlom ''Luna sanjava''

Ljubezen je gonilna sila življenja, pa tudi ustvarjalni navdih za številne skladbe in umetniške stvaritve. Marsikatera pa se ne konča s srečnim koncem. Morda jo ravno to naredi še bolj romantično. Tako je tudi s skladbo, ki jo v slovensko glasbeno krajino pošilja pevka Nina Berger iz Krškega.

»Tudi samota, ki jo občutimo, če smo v stiku s samim seboj ali v stiku z naravo, je lahko lepa. Ko jo enkrat sprejmemo kot tako, lahko v njej tudi uživamo,«  še doda Nina.

Res je, včasih lahko iz bolečine zraste nekaj novega, nekaj lepega. Včasih lahko pesem tudi pozdravi.

LUNA SANJAVA

Avtorica glasbe in besedila: Nina Berger
Aranžma: Matjaž Predanič, Zoran Košir
Kitare: Zoran Košir
Klaviature: Matjaž Predanič
Bobni: Enos Kugler
Bas kitara: Zoran Košir
Pedal steel kitara: Zoran Košir
Spremljevalni vokal: Nina Berger
Producent: Zoran Košir
Mix: Zoran Košir in Matej Pečaver
Mastering: Matej Pečaver
 
VIDEOSPOT

Režija: Anne -Pauline Serres
Snemalki: Anne- Pauline Serres, Victoria Cote 
Montaža: Anne-Pauline Serres
Producent: Tom Gomizelj
Osvetljava: Marta Frisco
Makeup: Sabina Dobršek Mladkovič
 
Posebna zahvala (ostali sodelujoči):
Marko Kovač, Janja Kranjc, Julija Kogol

BIOGRAFIJA:

Nina Berger je sicer pedagoginja, ob študiju pa je študirala tudi solopetje. Že nekaj let intenzivno raziskuje svoj glas in pevski izraz. Ima izredno širok repertoar, ki sega vse od opere, zabavne glasbe, narodno-zabavne glasbe do šansona, jazza, slovenske ljudske pesmi, muzikala, še posebej pa ji je pri srcu country glasba.

Vodi jo velika ljubezen do glasbe in različnih glasbenih napevov. Petje je zanjo izraz najglobljega dela sebe. V glasbi je našla resničnost življenja, hrepenenja ter preprostih resnic.

Glasba ji je bila nekako položena v zibko, talent pa je dobila po svojem dedku, ki je glasbeno deloval in skladal pesmi za narodno-zabavni kvintet Franja Bergerja (Poleg najbolj znane skladbe Savinjska dolina je napisal še številne druge).

Zadnje desetletje sodeluje z zelo različnimi glasbeniki. Za njo že več kot 100 nastopov na različnih prireditvah. Sodelovala je s Pihalnim orkestrom Krško, Simfoničnim orkestrom Krško, z njimi tudi v projektu muzikal Rok Kurent, s simfoničnim orkestrom Brežice, Big band Krško.

Prireja samostojne koncerte, ki so navadno zasnovani v projekt, k sodelovanju pa vedno povabi ekipo odličnih priznanih glasbenikov. V zadnjih letih je izpeljala koncert šansonov Noir Rouge, Country Soul je bil izpeljan v lanskem letu, posvečen country glasbi, na koncertu je sodeloval tudi Uroš Perič, letošnje poletje je na Gradu Brežice izvedla koncert s tematiko opernih arij, na koncertu je sodelovala tudi priznana operna pevka Mihaela Komočar.

Pred kratkim pa je v sebi odkrila tudi žilico za ustvarjanje glasbe. O tem je povedala: »Pesmi sem pisala že prej, vendar nikoli nisem razmišljala o tem, da bi za katero od njih napisala tudi glasbo. Tako sem ugotovila, da se v meni skriva tudi vrelec za ustvarjalnost in tako je nastala pesem Luna sanjava.«

nb

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava