FInale DP v košarki 3x3: Ekipa Piran osvojila prvo mesto v članski kategoriji

18.8.2019 | 08:55

FInale DP v košarki 3x3: Ekipa Piran osvojila prvo mesto v članski kategoriji
FInale DP v košarki 3x3: Ekipa Piran osvojila prvo mesto v članski kategoriji

Na Kongresnem trgu v Ljubljani se je v petek začel finalni turnir 16. sezone državnega prvenstva v košarki 3x3. Impozantno prizorišče je od 12. ure dalje gostilo najboljše štiri ekipe v kategoriji fantov U14 in najboljših 12 ekip, ki so se za prestižno nagrado in vstopnico za masters v Debrecenu pomerile v članski kategoriji.

Tekmovanje so otvorili mlajši, kjer so nastopili Goričani, NBA Champs, Začetniki in Ultra 3x3. Skupinski del tekmovanja je minil v znamenju NBA Champs, ki so se v finale uvrstili brez izgubljene tekme. Za tretje mesto sta se pomerili ekipi Goričani (Tom Markič, Primož Kante, Luka Sarjanović, Svit Figelj) in NBA Champs (Mark Povše, Jaka Sazonov, Luka Đorđević, Rok Zavolovšek), slednji so zmagali z rezultatom 7:12. Za prvo mesto sta se pomerili ekipi Začetniki (Filip Razdevšek, Vid Borišek, Tevž Radsel, Tadej Kumer) in Ultra 3x3 (Jure Rener, Erik Murovec, Maks Sever), kjer so po izenačenem prvem delu 9:9 sledili podaljši. Ekipa, ki prva doseže dve točki v podaljšku, zmaga. To je na koncu uspelo košarkarjem ekipe Ultra 3x3, ki so zmagali z 12:10 in se tako veselili naslova državnega prvaka v kategoriji U14.

Fantje U14:

NBA CHAMPS : ULTRA 9:10
ZAČETNIKI : GORIČANI 14:8
ULTRA 3x3 : GORIČANI 12:8
NBA CHAMPS : ZAČETNIKI 8:9
ZAČETNIKI : ULTRA 3x3 10:17
GORIČANI : NBA CHAMPS 1:22

Tekma za 3. mesto

GORIČANI : NBA CHAMPS 7:12

Tekma za 1. mesto
ULTRA 3x3 : ZAČETNIKI 9:9 *12:10 (po podaljšku)

 ČLANI

V članski kategoriji se je za naslov državnega prvaka in vstopnico za masters turnir v Debrecenu pomerilo 12 ekip, razdeljenih v 4 skupine. V četrtfinale so je prepričljivo uvrstilo osem najboljših slovenskih ekip, od katerih jih nekaj nastopa tudi na mednarodni ravni. Piran in Kranj sta brez težav zasedla prvi mesti v svojih skupinah. Maribor Adecco, vodilna ekipa po rednem delu državnega prvenstva, in Ljubljana East sta prav tako brez praske osvojila prvi mesti v skupinskem delu finalnega turnirja. Do mesta v četrtfinalu so prišle še ekipe Kerovi, Vigo, Vnanje Gorice in Ivančna Gorica. Četrtfinali boji so minili v znamenju ekip Piran, Kranj, Maribor Adecco in Vnanje Gorice, v velikem finalu pa sta se pomerili ekipi Piran in Kranj. 

Pred polnimi tribunami košarkarskega prizorišča na Kongresnem trgu sta se v velikem finalu srečali najboljši slovenski ekipi, Kranj (Boris Jeršin, Mensud Julević, Igor Tratnik, Jure Eržen) in Piran (Simon Finžgar, Adin Kavgić, Gašper Ovnik, Anže Srebovt). Izkušeni Pirančani so na začetku tekme prišli v vodstvo in skozi celotno srečanje narekovali ritem igre. Štiri minute pred koncem je Anže Srebovt z nekaj sreče zadel met za dve točki in Pirančani so povedli že s 13:5. Takoj zatem je met za dve točki zadel še Adin Kavgić in prednost povišal na visokih devet točk (15:6). Razigrani košarkarji Pirana so tako brez težav prihajali do izdelanih priložnosti in na koncu zasluženo zmagali z 21:10.

Tretje mesto so na koncu osvojili košarkarji ekipe Maribor Adecco.

Anže Srebovt, košarkar ekipe Piran: "Žal se je zgodilo tako, da odigramo hkrati državno prvenstvo in Challenger, kar bo za našo ekipo naporno. Kljub temu pa mislim, da smo dobro priravljeni, poleg tega bomo jutri nastopili v malce drugačni zasedni kajti zaradi drugih obveznosti tokrat ne bom mogel pomagati ekipi. V skupinskem delu smo imeli dve težki tekmi potem pa nam je stekel met, zaigrali smo sproščeno, kar smo pokazali tudi v finalu. Čestitke Kranju za pošteno igro in veseli nas, da smo po štirih letih ponovno osvojili naslov državnih prvakov." 

Boris Jeršin, košarkar ekipe Kranj: "Tokrat so bili košarkarji Pirana boljši, ponavadi je bila razlika med nami bistveno nižja. Enostavno so bili agresivnejši v obrambi, stekel jim je met, mi pa se nismo držali dogovorov. Čestitke Piranu za zasluženo zmago. Upam, da se bomo uspeli spočiti in jutri dobro nastopiti na Challengerju." 

Jan Rizman, košarkar ekipe Maribor Adecco: "To je bila moja prva izkušnja z igranjem na državnem prvenstvu. Turnir je bil zelo zabaven, prišli smo do odličnega tretjega mesta. Žal nam ni uspelo proti ekipi Kranj, ki jim čestitam za uvrstitev v finale. Prav tako čestitke ekipi Piran za osvojen naslov, so le ena izmed najboljših ekip na svetu. Mi smo dobili dobre izkušnje za naslednja tekmovanja." 

PIRAN : IVANČNA GORICA 21:19

KRANJ : VNANJE GORICE 16:15

MARIBOR ADECCO : KEROVI 22:4

LJUBLJANA EAST : VIGO 22:12

NOMAGO : VNANJE GORICE 15:18

PLAYZONE : KEROVI 12:17

CHUPO : IVANČNA GORICA 17:20

OREKA SEMIČ : VIGO 11:16

PIRAN : CHUPO 20:16

KRANJ : NOMAGO 21:14 

MARIBOR : PLAYZONE 21:14 

LJUBLJANA EAST : OREKA SEMIČ 22:13

ČETRTFINALE

PIRAN : KEROVI 22:9

LJUBLJANA EAST : VNANJE GORICE 10:22

KRANJ : VIGO 21:12

MARIBOR : IVANČNA GORICA 21:15

POLFINALE

PIRAN : VNANJE GORICE 20:15

KRANJ : MARIBOR ADECCO 20:12

FINALE:

PIRAN : KRANJ 21:10

Košarka 3x3: Drugi dan košarkarskega spektakla v Ljubljani 


Na Kongresnem trgu se je v soboto odvijal drugi dan finala državnega prvenstva, začel pa se je tudi tretji Challenger turnir v slovenski prestolnici. Najboljši igralci v košarki 3x3 so se vse od 13. ure pa do poznih večernih ur borili za vstop v nedeljski četrtfinale. Na turnirju je nastopilo šest slovenskih ekip, v četrtfinale pa se je uspelo uvrstiti le ekipi Piran, ki se bo v nedeljo, ob 20.30 uri, pomerila z ekipo Princeton. Oba polfinalna obračuna in finale pa si bo mogoče ogledati v neposrednem prenosu na  drugem programu RTV SLO. 


DEKLETA U17

S tekmovanjem so začele košarkarice do 17 let, ki so v zgodnjih jutranjih urah napovedale zanimivo nadaljevanje košarkarskega spektakla. V skupinskem delu tekmovanja Ilirijanke Jr. niso izgubile tekme, odlične predstave so prikazale tudi ostale ekipe. Na tekmi za tretje mesto smo spremljali prijateljski derbi med košarkaricam ŽKD Ježice modre in ŽKD Ježice bele. Z rezultatom 9:1 so zmagale modre. V velikem finalu sta se tako pomerili ekipi Šitek in Ilirijanke Jr. Slednje so zmagale z rezultatom 5:12.

REKREATIVCI

V kategoriji rekreativcev so prav tako nastopile štiri ekipe, ki so si finale priborile skozi kvalifikacijske turnirje. Košarkarji ekipe Concrete Built so skupinski del opravili z odliko in se brez praske uvrstili v finale. Za tretje mesto sta se pomerili ekipi Underdogs in Bullsi Dravlje, slavili so košarkarji ekipe Underdogs (5:9). V finalu sta se tako pomerili ekipi Concrete Built in U.T.D.M., kjer so po košu ob zvoku sirene do naslova prvaka prišli košarkarji ekipe Concrete Built (9:11).

ŠKODA 3x3 LJUBLJANA CHALLENGER

Škoda 3x3 Ljubljana Challenger se je začel že v dopoldanskih urah, ko so na prizorišče Kongresnega trga stopili košarkarji, ki so se v dveh kvalifikacijskih skupinah pomerili za nastop v skupinskem delu turnirja. V kvalifikacijah so nastopile štiri slovenske ekipe; Domžale, Maribor Adecco, Ljubljana in Ljubljana East. Gledalci so lahko spremljali kar tri slovenske obračune, kjer so bili najuspešnejši košarkarji ekipe Maribor Adecco in se uvrstili v skupinski del. Domžale, Ljubljana in Ljubljana East so tekmovanje končale v kvalifikacijah, kot druga ekipa pa se je v nadaljevanje uvrstila poljska ekipa Gdansk. 

Skupinski del je postregel z nekaj izjemnimi potezami, ki so navduševale polne tribune prizorišča na Kongresnem trgu. Pred domačimi navijači so se najbolj izkazali košarkarji ekipe Piran, ki so se tudi edini uvrstili v nedeljski četrtfinale. Pirančani so najprej premagali Split (19:17), nato pa morali priznati premoč ekipi Šakiai. Gledalci so poleg odličnih slovenskih ekip spremljali obračune med ekipami kot so; lanskimi prvaki, ekipa Amsterdam, svetovnimi prvaki 2019, ekipa Princeton, odličnimi Litvanci, ekipa Šakiai, močnimi Rusi, ekipa Korolev in atraktivnimi Srbi, ekipa Vrbas.

REZULTATI SKUPINSKEGA DELA ŠKODA 3x3 LJUBLJANA CHALLENGERJA

V četrtfinale so se uvrstile ekipe, ki so zasedle prvo ali drugo mesto v posameznih skupinah, to so Šakiai, Piran, Jeddah, Amsterdam, Princeton, Gdansk, Vrbas in Edmonton.  

ČETRTFINALE:  

19:15
ŠAKIAI : GDANSK

19:40
AMSTERDAM : VRBAS

20:05
JEDDAH : EDMONTON

20:30
PIRAN : PRINCETON


POLFINALE: - prenos na RTV SLO

21:00

21:25

FINALE: - prenos na RTV SLO 

22:05

SPLETNI PRENOS

KZS

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava