FOTO: Ogled tovarne traktorjev Steyr

17.7.2019 | 14:00

FOTO: Ogled tovarne traktorjev Steyr
FOTO: Ogled tovarne traktorjev Steyr

Člani Strojnega krožka Novo mesto imamo v planu dela razne strokovne dejavnosti in naša želja je bila ogled tovarne traktorjev Steyr v St. Valentinu v Avstriji. Ob pomoči podjetij Itro d.o.o. PE Ljubljana iz Trzina, Agroma TS d.o.o iz Novega mesta ter Mestne občine Novo mesto nam je to uspelo v petek, 5.7.

Tako smo se v zgodnjih jutranjih urah iz Novega mesta z avtobusom odpeljali proti St. Valentinu. Po prihodu so nam predstavniki podjetja najprej malo predstavili zgodovino traktorjev Steyr. Prvi traktor so izdelali leta 1947 in do sedaj so jih naredili preko 600.000. Letno naredijo cca 10 000 traktorjev za znanega kupca. V tovarni izdelujejo naslednje serije: Multi, Profi (Profi Classic, Profi, Profi CVT), CVT in Terrus CVT (od 73/99 kw/KM do 230/313 kw/KM). Po predstavitvi zgodovine smo si ogledali še proizvodnjo traktorjev. Tako smo lahko opazovali, kako se sestavi traktor. Na teden sestavijo okrog 230 traktorjev.

Po končanem ogledu smo se odpeljali na ogled muzeja Bauern-Technik Museum Gallhuberhof. Po kosilu smo nato v muzeju pogledali različne zbirke kostumov, posode, pohištva, ročnega orodja, parne stroje, traktorje, motorna kolesa, avtomobile in kombajne.

Ker je čas hitro minil, smo se polni vtisov odpeljali domov in delali plane za naslednje dogodke.

Tako vse zainteresirane vabimo v soboto, 20.7.2019, s pričetkom ob 11.00 uri na smučišče Gače v Komarni vasi občina Semič, kjer skupaj s podjetjem Interexport d.o.o iz Komende in Strojnim krožkom Bela krajina pripravljamo prikaz traktorjev Fendt in Valtra, stroje senenega programa Fendt ( kosilnice, vrtavkasti obračalniki, vrtavkasti zgrabljalniki, balira in ovijalka ), mulčerje Ino Brežice in cisterne za gnojevko Farmtech. Dobili boste tudi informacije o reciklu agro strech folije.

Vabljeni k ogledu predstavitve!

Boštjan Hrovatič

Galerija

A1
A10
A12
A23
A26
A28
A33
A36
A37
A38
A39
A41
A42
A43
A45
A5
A7
A9

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava