Rekorden obisk šentjernejskega oratorija

15.7.2019 | 12:15

Rekorden obisk šentjernejskega oratorija
Rekorden obisk šentjernejskega oratorija
Rekorden obisk šentjernejskega oratorija

Tudi po Šentjerneju je od 1. do 7. julija odmevalo letošnje geslo oratorija » Imaš moč!« Oratorija se je udeležilo rekordno števil otrok – 181, ki so skupaj z animatorji preko zgodbe o Petru Klepcu spoznavali vrednote, na katerih je potrebno graditi svoje življenje. Prišli smo do zaključka, da je poleg fizične moči potrebna tudi moč, ki jo nosimo v srcu.

Ob katehezah in delavnicah so bile vsakodnevno na sporedu tudi velike igre, pri katerih so se skupine pomerile med seboj. Ker nam je bilo vreme naklonjeno, smo v sredo izvedli vodne igre, h katerim smo povabili tudi šentjernejske gasilce. Res carsko! Posebnost oratorijskega tedna pa je bil tudi petkov orientacijski izlet v Ledečo vas. Ko smo se na cilju zbrale vse skupine, smo v cerkvi Svete Ane imeli tudi sveto mašo. Nepozaben teden, poln doživetji in novih poznanstev, pa smo zaključili v nedeljo s slovesno oratorijsko mašo v domači cerkvi.

Seveda tako enkratnega oratorija ne bi bilo, če ne bi bilo naših dveh animatorskih voditeljic, Veronike Pucelj in Neje Katič. Zahvalili bi se tudi celotni farovški družini, za vso pomoč in podporo. Hvala tudi vam starši, ki ste nam zaupali svoje otroke. In navsezadnje hvala vam otroci, ker brez vas tega nepozabnega oratorija ne bi bilo.

Amadeja Mencin

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava