Srbi odkrivajo: minirali krški NEK, umrlo bi lahko milijon ljudi

4.6.2019 | 12:55

So res minirali krško nuklearko? (foto: Bobo)

So res minirali krško nuklearko? (foto: Bobo)

Slobodan Milošević je leta 1991 v gnevu ukazal miniranje krške nuklearke, shema podtaknjenega eksploziva pa je končala v rokah Rusov ...

Agentom Zahodnih obveščevalnih služb po poročanju srbskega Kurirja spanec krati domnevno miniranje Nuklearne elektrarne Krško, ki naj bi ga zaukazal sam predsednik ZR Jugoslavije Slobodan Milošević. Kurir piše še, da bi, če bi nekdo sprožil eksplozijo podtaknjenega eksploziva, umrlo vsaj milijon ljudi. Shema podtaknjenega eksploziva naj bi končala v rokah človeka, ki danes uživa veliko zaupanje ruskega predsednika Vladimirja Putina.

Po sestrelitvi

Kurir navaja svoj vir, ki menda informacije dostavlja tudi WikiLeaksu, ko pravi, da je miniranje leta 1991 odredil Milošević, pri čimer se na posledice ni oziral. Ukaz naj bi bil izdan v naglici in gnevu, potem ko je bil istega leta v Sloveniji sestreljen vojaški helikopter. Da ni prišlo do najhujšega, gre menda zahvala opozorilom strokovnjakov, operativci, ki so bili poslani na teren, pa naj bi v svarilo na lastno pest razstrelili daljnovod v bližini nuklearke, še poroča Kurir.

Podstavljeni eksploziv naj bi neuspešno iskali že leta, piše Kurir. In še, da brez sheme iz te moke ne bo kruha.

Svet 24

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

4.6.2019+4     + (4)     – (0)     Oceni Franci D 

Pa bomo šli v večna lovišča.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava