Festival urbanega dogajanja, Glavni trg Novo mesto

1.6.2019 | 10:00

sobota, 1. junij // Glavni trg, Novo mesto

V soboto, 1. junija vas vabimo, da se nam pridružite na prenovljenem novomeškem Glavnem trgu, kjer se bo odvil prvi Festival urbanega dogajanja.

Festival se bo začel že ob 10. uri, ko v sodelovanju s Plesnim studiom Novo mesto pripravljamo breakdance tekmovanje z imenom »Bitka za Novo mesto«. Plesalci breakdance-a iz cele Slovenije se bodo skozi dan merili v izvedbi vratolomnih akrobacij, najboljši pa bo na koncu domov odnesel naslov prvaka Novega mesta.

Ob 14. uri se bo začel Urban' GIN Festival, ki ga pripravljamo skupaj z lokalnim podjetjem Berryshka. Na festivalu bodo slovenski proizvajalci gina pripravljali koktejle in svoje izvirne različice trenutno verjetno najbolj priljubljene mešane pijače, gin tonica. Manjkalo ne bo niti izvrstne hrane, popoldanski del pa bodo z mimohodom po trgu popestrile mestne godbe.

Dan se bo zaključil v velikem slogu, in sicer z večerno Diskoteko na trgu, ki se bo začela ob 21. uri. Na trgu se nam bosta pridružila Matthew Z in Matteo Kunst, DJ-ja, ki nas bosta s svojim glasbenim izborom popeljala v 90. leta prejšnjega stoletja ter na prelom tisočletja. Matthew Z je že vrsto let sinonim za odlično zabavo, naj bo to v ljubljanskem Cirkusu, drugih klubih po Sloveniji ali na Collegiumovih potovanjih. Matteo Kunst je Novomeščan, ki je svoje izkušnje nabiral na eni izmed najbolj vročih party destinacij, otoku Pagu, kjer je bil rezident kluba Papaya. V preteklih letih je bil stalni gost Spring Break festivalov, že več let pa je tudi gostitelj enega najbolj priljubljenih ljubljanskih klubskih večerov, dogodka Tutti Frutti, ki se odvija v klubu Cirkus.

Vabljeni na novomeški Glavni trg na prvi Festival urbanega dogajanja, verjamemo, da ne bo zadnji!



Partnerji dogodka so Plesni studio Novo mesto, Berryshka in Društvo novomeških študentov.
Dogodek podpira Mestna občina Novo mesto.