V Vinici osrednja črnomaljska prireditev ob dnevu upora proti okupatorju 2019

29.4.2019 | 12:30

Nagrajenci

Nagrajenci

V Vinici osrednja črnomaljska prireditev ob dnevu upora proti okupatorju 2019

V petek, 26. 4. 2019, je v telovadnici OŠ Vinica potekala osrednja občinska prireditev ob dnevu upora proti okupatorju 2019, kjer so v sklopu praznovanja 100-letnice Viniške republike, podelili dve srebrni plaketi Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije in posebno priznanje praporščakom Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije.

Slavnostni govornik je bil župan občine Črnomelj Andrej Kavšek, ki je v govoru poudaril pomembnost zavedanja dneva upora proti okupatorju pri mladih in si postavil glavno vprašanje, zakaj mladi praznika ne čutijo. Župan je poleg čestitk ob državnem prazniku čestital tudi ob 100-letnici Viniške republike.

Posebno priznanje praporščakom Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije je dobil Anton Flek, Srebrno plaketo Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije pa Franci Jontes in Jože Hanov.

Za kulturni program so poskrbeli tamburaši KUD Oton Župančič Vinica, program pa je povezoval Marko Simčič. Na prireditvi so predstavili tudi mozaik »Republikanec«, h kateremu so prispevali domačini in ki sta ga izdelala Janez Muhvič ter Albin Balkovec. Zgodovinar Janez Weiss pa je predstavil Vinico skozi preteklost.

Prireditev je potekala v organizaciji JSKD Črnomelj v sklopu večdnevnega praznovanja ob 100-letnici Viniške republike, ki ga organizira ŠTD Vinica.

S prijaznimi pozdravi.

Kabinet župana
Občina Črnomelj

Galerija

_zzzzzzvinica (1)
_zzzzzzvinica (2)
_zzzzzzvinica (3)
_zzzzzzvinica (4)
_zzzzzzvinica (5)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

29.4.2019—     + (1)     – (1)     Oceni Lojzekov stric 

Kaj so "nagrajenci" nardili,* da so dobili nagrade društva ki na veliko troši davkoplačevalski denar

1.5.2019–3     + (0)     – (3)     Oceni vl 

Proslava je bila na nivoju. Tudi govor župana sodi med boljše slišane. Viničani res znajo kako se reči streže. (vika lozar)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava