Poglejte, kako velika sta že sinova Jerce Legan Cvikl

23.4.2019 | 12:40

Pri Jerci Legan Cvikl se barvanja in krašenja pirhov najbolj veselita njena sinova. (foto: osebni arhiv)

Pri Jerci Legan Cvikl se barvanja in krašenja pirhov najbolj veselita njena sinova. (foto: osebni arhiv)

Na prav poseben način veliko noč praznujejo pri antropologinji in publicistki Jerci Legan Cvikl, ki skupaj s sinovoma pripomore k ustvarjalnosti tako barvanja pirhov kot praznovanju.

»Praznovanje velike noči razumem predvsem kot vračanje v otroštvo, ko sem z mami barvala, porisovala in na koncu na vse strani poklanjala mavrične pirhe. Vedno je bilo poskrbljeno za obloženo mizo s tradicionalnimi dobrotami, čeprav sta bila po mojem okusu predvsem pekoči hren in domač kruh. Še danes ni drugače. Odkar imam dva zvedava in ustvarjalna sinova, so se velikonočna druženja in radosti vrnili na nujni del programa.

Zgodnja okrasitev hiše z zajčki, piščančki in jajčki vseh barv in velikosti ter pogrinjki z enakimi motivi se nadaljuje z umetniškim izdelovanjem pirhov, ki nam vzame kar nekaj časa. Takoj po veliki noči skličemo prijatelje na lov za jajčki, ko igrive pirhe ter čokoladna jajčka in zajčke skrijemo med grmovnice in rože na domačem vrtu. Običajno zaključimo z velikonočnim zajtrkom v družinskem krogu,« pravi Jerca Legan Cvikl.

Svet24/Zvezde

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava