Spoznajmo Dolenjsko - Šmarjeta

19.4.2019 | 11:20

Spoznajmo Dolenjsko - Šmarjeta
Spoznajmo Dolenjsko - Šmarjeta

Po deževnih dnevih v prvi polovici aprila je narava čez noč ozelenela in zacvetela. Naša Dolenjska je lepša kot kdajkoli. Morda znamo bolj opazovati naravo ali pa imamo upokojenci več časa, da ga preživimo med dolenjskimi grički. V torek se je osmerica pohodnikov našega društva (DU Dolenjske Toplice) zlila z dvestodvajsetglavo množico udeležencev pohoda po Šmarjeti in okolici. Društvo upokojencev Šmarjeta, je dokazalo, da je dober organizator in gostitelj.

Vreme in prelepa narava sta organizatorjem omogočila enega lepših pohodov. Izbrani pohod je trajal okoli tri ure hoje po okolici Šmarjete. Hodili smo večinoma po gozdih in makadamskih poteh, asfaltiranih poti je bilo malo. Pot nas je vodila čez Gorenjo vas, ob Radovlji, pod Koglom, mimo Brezovice, po gozdu do Vinjega vrha in nazaj do Šmarjete, kjer je sledilo druženje ob dobrotah domačinov, prijetnem klepetu in petju zbora, ki se je oblikoval na vseh teh pohodih, s svojo himno pod vodstvom vedno nasmejanega Jožeta Torija. Nekateri so zapeli, drugi smo uživali ob poslušanju.

Za zaključek se je naša skupina na povabilo Ide in Janeza Permeta ustavila v njuni zidanici na vinskem področju Bojnika –Otavnik pri Malkovcu. Strma pobočja, posuta z vinogradi in zidanicami, so rezultat pridnih rok in naravnih danosti.

Ponuja se krasen pogled na vse strani. V imenu vseh se zahvaljujem za gostoljuben sprejem, s katerim smo zaključili prekrasen dan.

Elica Pavlič

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava