Krkaši v Škofji Loki niso imeli sreče

18.2.2019 | 08:15

Krkaši v Škofji Loki niso imeli sreče

Novomeščani so v 18. krogu 1.SRL gostovali v športni dvorani Poden pri ekipi RD Urbanscape Loka in se znova opekli. V zadnjih sekundah tekme je bila sreča na strani gostiteljev, ki so Novomeščane premagali z 29:28 ( 17:14).

Rokometaši Krke so tekmo odprli samozavestni in z veliko mero motivacije, kar se je odražalo tudi na parketu. Vse do 14. minute so se z domačini izmenjavali v vodstvu, nato pa so Ločani po nekaj zgrešenih strelih Krke po strelu Grege Jamnika prvič na tekmi prišli do dveh zadetkov prednosti ( 6:8), a so Novomeščani hitro rezultat postavili v izhodiščni položaj, ter v 22. minuti prvič na tekmi prevzeli vodstvo ( 10:12), potem ko sta bila dva krat uspešna Jan Irman in Jernej Papež. Tekmo, ki jo je na tribunah Loške dvorane Poden spremljalo veliko število ljubiteljev rokometa, so Ločani prevesili na svojo stran in se po delnem izidu 5:1 na veliki odmor podali s prednostjo treh golov (17:14). Varovanci trenerja Mirka Skoka so v drugi polčas vstopili nervozno, znova so v ospredje prišle številne tehnične napake, kar so gostitelji izkoristili in prvič na tekmi povedli za štiri zadetke, bilo je 21:17. Novomeščani so po nekaj minutnem strelskem postu le ujeli ritem ter Ločanom pošteno zagrozili in v 49. minuti po strelu sedemmetrovke Luke Florjančiča rezultat izenačili na 24:24, v 58. minuti pa pri rezultatu 28:28 še upali na ugoden razplet srečanja. V izjemno razburljivi končnici so izbranci trenerja Roberta Beguša dosegli zmago, mož odločitve pa je bil Alen Šibanc, ki je zadel za končnih 29:28.

V gorenjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Matija Vrbinc s sedmimi in Aljaž Jesenko s šestimi goli, v dolenjski pa Luka Florjančič, ki je vknjižil sedem zadetkov, enega manj pa je dosegel in Jernej Papež. Novomeščani po devetem porazu ostajajo na osmem mestu, še vedno pa imajo teoretične možnosti za preboj v zgornjo polovico prvenstvene lestvice. Naslednjo tekmo bodo krkaši odigrali v Dobovi.

Izjave po tekmi:

Jošt Juričan, vratar Loke: »Fantje smo se trudili skozi celotno tekmo in zelo dobro igrali v obrambi, na koncu pa je jeziček na tehtnici z mojo zadnjo obrambo preprečil Krki, da bi prišla do točke. Zmage sem zelo vesel, čestitam pa tudi Krkašem za odlično borbo.«

Kristjan Pršina, MRK KRKA: »Glave so še vroče, niti ne vem, kako naj vse skupaj komentiram. Če ne bi znova zgrešili nekaj stoodstotnih priložnosti, bi zmago rešili že na polovici drugega dela, tako pa smo garali do zadnjih sekund tekme, razbranili njihovega vratarja Juričana, ki je bil v zadnjih sekundah tekme mož odločitve za zmago Loke.«

Statistika:  

RD Urbanscape Loka: Božnar, Juričan, Vrbinc 7, Šibanc 4, Gartner, Dolenc, Jamnik 2 (1), M. Jesenko, Bradeško 2, Mali, Jeseničnik 1, Pipp 1, Bergant 2, A. Jesenko 6 (2), Bogdanić-Jenko 4, Marinović.

Mrk Krka: Tomić, Pavlin, Brajer, L. Rašo 5, Bevec 1, Didovič 2, Okleščen 4, Pršina 1, Irman, Jakše, Klemenčič, D. Rašo, Batagelj, Papež 6 (2), Kukman 2, Florjančič 7 (3).

Sedemmetrovke: Urbanscape Loka 5 (3), Krka 5 (5).

Izključitve: Urbanscape Loka 6, Krka 10 minut.

Rdeči karton: /.

MRK Krka

Galerija

_zzzzzzzkrka (1)
_zzzzzzzkrka (10)
_zzzzzzzkrka (2)
_zzzzzzzkrka (3)
_zzzzzzzkrka (4)
_zzzzzzzkrka (5)
_zzzzzzzkrka (6)
_zzzzzzzkrka (7)
_zzzzzzzkrka (8)
_zzzzzzzkrka (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava