Katere so naše najboljše restavracije?

14.2.2019 | 13:40

Lani in predlani je na našem koncu slavila Ošterija Debeluh iz Brežic (z lanske podelitve - prvi na levi Jure Tomič iz Ošterije Debeluh; foto: arhiv)

Lani in predlani je na našem koncu slavila Ošterija Debeluh iz Brežic (z lanske podelitve - prvi na levi Jure Tomič iz Ošterije Debeluh; foto: arhiv)

Vas zanima, katere restavracije so uvrščene v izbor »THE SLOVENIA RESTAURANT AWARDS pod sponzorstvom Diners Cluba«? Vas zanima, katera je najboljša restavracija na Gorenjskem, Dolenjskem, Šajerskem ali Primorskem?

V okviru izbora najboljših restavracij v Sloveniji – »THE SLOVENIA RESTAURANT AWARDS pod sponzorstvom Diners Cluba« za leto 2019, smo tretje leto zapored pripravili, nov preliminarni seznam restavracij. V naši ekipi The Slovenia, ki z dolgoletnimi izkušnjami na področju mednarodne turistične literature, si želimo prispevati najboljši izbor restavraciji v Sloveniji, ki je večplasten – strokoven, neodvisen in namenjen širši publiki, domačim in tujim turistom. Naša vizija je dolgoročen dvig kakovosti storitev in obiska v restavracijah ter razvoj zdrave “foodie” kulture Slovencev. K izboru smo povabili tako strokovno kot tudi ljubiteljsko javnost, da skupaj predstavimo vseslovenske in regijske top liste najboljših restavracij, kar ponuja slovenska kulinarika in jih ponudimo tujim in slovenskim turistom.

Kako je Nadzorni odbor pripravil izbor 201 restavracij:

Na podlagi strokovnih kriterijev in osebnih izkušenj je Nadzorni odbor pripravil obširen seznam restavracij, za katere meni, da s svojo ponudbo ter kakovostjo jedi in storitev ponujajo vrhunsko kulinarično izkušnjo. Slovenijo je razdelila na štiri regije po razdelitvi STO - ja; Alpska Slovenija, Mediteranska & Kraška Slovenija, Termalna Panonska Slovenija ter Ljubljana & Osrednja Slovenija.

Izbor bo potekal v treh nivojih - STRUKTURA GLASOVANJA IN GASTRONOMSKA AKADEMIJA:

Glasovanje poteka v treh nivojih – listo najboljših 201 restavracij, ki ga je pripravil Nadzorni odbor - strokovna komisija (prvi nivo) smo predali v glasovanje Gastronomski komisiji, katero sestavljajo chefi, kulinarični strokovnjaki, kritiki, sommelieri, gostinci, vinarji, bonvivani, poslovneži, društva (drugi nivo - glasovanje se je začelo 30.1.2019, ki bo trajalo do 28.2.2019 in je zaprtega tipa). Njihovi glasovi nosijo 75% moči končne ocene. Vsak član Gastronomski komisiji, v vsaki regiji izbere do 10 najboljših. Člani so bili izbrani s strani organizatorja in strokovne komisije. Končni rezultat je 10 oz. 20 (LJ) najboljših restavracij ter razglasitev po 1 zmagovalne restavracije v vsaki regiji, dobimo torej 4 zmagovalcev.

Na podlagi rezultatov iz prvega kroga glasovanja organizator pridobi polovični seznam restavracij in ga preda v glasovanje širši slovenski javnosti, ki bo preko spleta in družbenih omrežij pozvana h glasovanju 1.3.2019 (tretji nivo). Glasovi ljudstva nosijo 25% moči končne ocene. Glasovanje se bo zaključilo konec marca, z razglasitvijo 4 regijskih dogodkov in finalistov The Slovenia Restaurant Awards by Diners Club za leto 2019.

Zaključni dogodek bo 7.5.2019, pospremljen s konferenco, razglasitvijo in podelitvijo diplom in t.i. ekskluzivne večerje, izpod rok najboljših slovenskih kuharjev pod vodstvom Ane Roš. Novost izbora je tudi ta, da se bo letos prvič z zbranega sklada za “The Slovenia young chef Foundation” izkupiček večerje pa šel v sklad, ki je namenjen za štipendiranje mladega “mladega Chef-a”. Hkrati bomo podelil tudi nagrade “Vox populi” in “National Top 3”; ta je namenjena trem nacionalnim zmagovalcem za celotno Slovenijo.

NOVE REGIJE, RESTAVRACIJE

- Slovenijo je odbor razdelil na 4 regij:

Alpska Slovenija - 50 restavracij (10 novih)

Mediteranska & Kraška Slovenija - 48 restavracij (14 novih)

Termalna Panonska Slovenija - 34 restavracij (2 novi)

Ljubljana & Osrednja Slovenija - 69 restavracij (15 novih)

SKUPNO: SLOVENIJA - 201 RESTAVRACIJA (41 novih)

(seznam vseh restavracij spodaj v priponki)

J. S.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava