VIDEO: Anton Komat o nevzdržnem razmerju med ekonomijo in ekologijo

10.1.2019 | 12:45

VIDEO: Anton Komat o nevzdržnem razmerju med ekonomijo in ekologijo

Avtor, svobodni raziskovalec in naravovarstvenik Anton Komat je v novomeški Knjižnici Mirana Jarca predstavil svojo novo knjigo Brodolomci na splavu Meduze, ki obravnava najbolj aktualne probleme Slovenije in sodobnega sveta, s poudarkom na nevzdržnem razmerju med ekonomijo in ekologijo. Knjiga je nadaljevanje uspešnice Potniki na ladji norcev in predhodnica tretjega dela, ki bo pokazal pot v rešitev oz. novo družbo na novih, pravičnih temeljih.

''Racionalizem je v središče postavil človeka in njegovo voljo do moči skozi malikovanje tehnike in denarja. Žrtev tega prevrata je narava. Informacijska tehnologija sedaj odpravlja človeka in na tron postavlja stroj. Samooklicani gospodar sveta postaja suženj lastne stvaritve. Moramo zavrniti malike sedanjosti, sicer nas bodo pahnili kot brodolomce na splav Meduze. Za svetost življenja gre, zate gre človek, zato živi in pusti živeti!''

Več pa v video prispevku.

Miran Klevišar

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

10.1.2019Oceni Jožko 

Se strinjamo s tem mi mali ljudje, da moramo zavrniti malike sedanjosti, samo, če že o tem govorite, dajte še konkreten predlog, kako naj običajen človek-posameznik, pri tem sodeluje ?!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava