ŽKK Krka: Mlajše deklice osvojile turnir, starejše zasedle 2. mesto

17.12.2018 | 10:00

ŽKK Krka: Mlajše deklice osvojile turnir, starejše zasedle 2. mesto
ŽKK Krka: Mlajše deklice osvojile turnir, starejše zasedle 2. mesto
ŽKK Krka: Mlajše deklice osvojile turnir, starejše zasedle 2. mesto

V soboto, 15. 12. 2018, se je v Športni dvorani Marof odvijal tradicionalni mednarodni košarkarski turnir »BOŽIČNO – NOVOLETNI TURNIR NOVO MESTO 2018«, ki je v letošnjem letu potekal v znamenju oz. v čast 120-letnice rojstva someščana Leona Štuklja. Turnir je bil tudi tokrat organiziran na visokem nivoju in v izjemni mednarodni udeležbi, saj so na turnirju poleg dveh domačih selekcij, nastopile še ekipe iz Slovaške, Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Črne Gore.

Turnir je potekal v kategoriji starejših deklet letnik 2004 in 2005 ter mlajših deklet letnik 2006 in 2007.

STAREJŠE DEKLICE:

V kategoriji starejših deklic sta na prvih dveh tekmah slavili ekipi Krke in Primorja Herceg Novi iz Črne Gore. Poraženi ekipi sta se pomerili za tretje mesto, katerega je osvojila ekipa Star Fojnica iz Bosne in Hercegovine. Četrto mesto je osvojila ekipa AŠK Slavia Trnava iz Slovaške. V finalu smo bili priča kvalitetni igri in izenačenem dvoboju, ki je na koncu pripadel ekipi iz Črne Gore, Novomeščanke so sicer mora priznati premoč nasprotnicam, vendar so se kljub temu veselile odličnega drugega mesta.

FINALE: ŽKK KRKA - ŽKK PRIMORJE HERCEG NOVI 62:71

Končna razvrstitev:

1. ŽKK PRIMORJE HERCEG NOVI (ČRNA GORA)

2. ŽKK KRKA NOVO MESTO

3. KK STAR FOJNICA (BIH)

4. BK AKŠ SLAVIA TRNAVA (SLOVAŠKA)

V najboljšo peterko turnirja so bile izbrane: Fatma Klisura (KK Star Fojnica), Ninka Gavlakova (BK AKŠ Slavia Trnava), Živa Mišjak (ŽKK Krka), Jovana Savković in Bojana Radnjić (obe ŽKK Primorje Herceg Novi).

MLAJŠE DEKLICE:

Pri mlajših deklicah sta na prvih dveh srečanjih slavili ekipi Slavia Trnava iz Slovaške in Krkašice. V srečanju za tretje mesto sta se pomerili hrvaški ekipi, kjer je bila uspešnejša ekipa Primorsko Goranske Županije, ki je prepričljivo ugnala ekipo iz Zadra. V velikem finalu sta bili nasprotnici enakovredni v prvem delu tekme, v drugem polčasu pa so Novomeščanke pokazale več kakovosti v igri in se povsem zasluženo veselile osvojitve turnirja!

FINALE: ŽKK KRKA - BK AŠK SLAVIA TRNAVA 62:47

Končna razvrstitev: 

1. ŽKK KRKA NOVO MESTO

2. BK AKŠ SLAVIA TRNAVA (SLOVAŠKA)

3. PRIMORSKO GORANSKA ŽUPANIJA (HRVAŠKA)

4. ŽKK ZADAR (HRVAŠKA)

V najboljšo peterko turnirja so bile izbrane: Petra Mijić (ŽKK Zadar), Viktorija Rogić (Primorsko Goranska Županija), Alexandra Bajcarova (BK AKŠ Slavia Trnava), Ana Strašek in Franja Hrovat (obe ŽKK Krka).

Po koncu turnirja je sledila svečana podelitev medalj, pokalov in praktičnih nagrad vsem nastopajočim.

T. B.

Galerija

_zzzzi (1)
_zzzzi (2)
_zzzzi (3)
_zzzzi (4)
_zzzzi (5)
_zzzzi (6)
_zzzzi (7)
_zzzzi (8)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava