Saša Einsiedler s predavanjem o samopodobi napolnila dvorano

17.11.2018 | 15:30

Saša Einsiedler s predavanjem o samopodobi napolnila dvorano
Saša Einsiedler s predavanjem o samopodobi napolnila dvorano

Da je dobra samopodoba ključ do uspeha zagotovo ve Saša Einsiedler, mediatorka, Dreambuilder coach, trenerka uspešnosti po Jacku Canfieldu in mama petih otrok. Zato smo jo v Večgeneracijskem centru Posavje, enota Brežice, povabili, da svoje znanje in dolgoletne izkušnje podeli z nami.

Samopodoba je naša predstava o tem, kdo smo, kakšni smo in kaj počnemo in je močno povezana z našim vedenjem, saj namreč delujemo in se obnašamo v skladu s tem, kakšen človek verjamemo in mislimo, da smo. Samopodobo lahko razdelimo na samozavest in samospoštovanje. Samozavest nam pomaga pri soočanju z življenjskimi izzivi, ko občutimo, da stvari zmoremo in znamo. Samospoštovanje pa predstavlja sprejemanje samega sebe, prepričanje, da smo vredni uspeha in spoštovanja s strani sebe in drugih. Obstaja več oblik samopodob, največkrat pa imajo na nas odločilen vpliv telesna (videz in telesne sposobnosti), operativna (delovanje v službi, šoli…) in družbena (družina in partnerski odnosi) samopodoba. Na našo predstavo o sebi vpliva več dejavnikov, in sicer: kako se na nas odzivajo drugi, družinsko okolje, pričakovanja, želje, zunanji videz, šolski in službeni uspehi ipd. Samopodoba vpliva na vse aspekte v našem življenju, saj določa, v kolikšni meri bomo izkoristili svoje potenciale. Pozitivna samopodoba v človeku vzbudi entuziazem in mu da občutek moči, posledično pa pripomore k lažjemu doseganju zastavljenih ciljev.

Saša Einsiedler, ki je dodobra napolnila dvorano v Večgeneracijskem centru Brežice, nam je na predavanju predala določena znanja, spoznanja ter koristne vaje, s pomočjo katerih lahko izboljšamo svojo samopodobo in postanemo zadovoljni in uspešni. Manjkalo pa ni niti odličnega vzdušja, pozitivne energije in smeha. Ni pomembno, ali ste vodstveni delavec ali ne, v partnerski zvezi ali ne, imate družino, otroke ali ne, ste ženska ali moški, stari ali mladi, uspeh je dosegljiv. Pomembno je le, kaj in kakšni bi radi postali. In Saša nas je prepričala, da bomo že danes začeli z majhnimi koraki na pot (še) boljše samopodobe in posledično tudi uspeha.

Predavanje Saše Einsiedler je bilo prvo v sklopu 6 predavanj, ki jih organiziramo v okviru projekta Večgeneracijskega centra Brežice. Že kmalu pa bosta poglede iz znanje z nami delila p. Karel Gržan in Andrej Pešec. Vljudno vabljeni!

Pripravila mag. Mihaela Kežman

Galerija

_sasa (1)
_sasa (2)
_sasa (3)
_sasa (4)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

18.11.2018+3     + (3)     – (0)     Oceni Franci D 

Ta ima veliko za povedat, tudi iz lastnih izkušenj ...

18.11.2018+1     + (1)     – (0)     Oceni Jožko 

Samopodoba - s slik je videti zanimiva prisotnost poslušalcev. Absolutna večina je žensk v srednjih letih.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava