Tabor za gasilsko mladino na Lisci

17.11.2018 | 13:15

Tabor za gasilsko mladino na Lisci
Tabor za gasilsko mladino na Lisci

Komisija za delo z mladino pri Gasilski zvezi Radeče je letos v jesenskem času organizirala tabor za gasilske pionirje in mladince, med njiimi pa se je na posavskem biseru, Lisci, med skupno 41 udeleženci, našlo tudi nekaj tistih najmlajših, poimenovanih "cicibani".

Tridnevno gasilsko druženje se je pričelo na petkovo popoldne, ko so se pred Tončkovim domom na Lisci zbrali mladi gasilci iz treh prostovoljnih gasilskih društev Gasilske zveze Radeče - največ, 21, jih je bilo iz Jagnjenice, 15 iz Vrhovega ter pet iz Svibna, iz vrst PGD Radeče pa udeležbe ni bilo.

Po postroju na igrišču so mladinci razvili gasilsko mladinsko tekmovalno zastavo, nato pa je zbrane pozdravil Sebastjan Jevševar, predsednik Komisije za delo z mladino pri GZ Radeče, kateri je predstavil načrtovane aktivnosti za prvi dan druženja, nato pa je po pooblastilu predsednika in poveljnika GZ Radeče spregovoril še član poveljstva GZ Radeče, Matjaž Šuligoj. Za nemoten potek strokovno-družabnega druženja na gasilskem taboru seveda ni šlo brez prisotnosti zavzetih mentorjev.

Sledila je razporeditev otrok po sobah in večerja, nato pa družabne igre za pionirje in ogled filma za mladince. Sobotni dan je v dopoldanskem času minil v duhu nalog s področja orientacije in v popoldanskem skozi različne igre, v zaključnem delum na nedeljsko dopoldne, pa sta mlade gasilce pred vrnitvijo v njihova matična gasilska društva, člana poveljstva GZ Radeče, Karl Klembas in Janez Sonc, seznanila z najpogosteje uporabljano gasilsko opremo v vozilih.

Doroteja Jazbec

Galerija

_zztabor (1)
_zztabor (10)
_zztabor (11)
_zztabor (12)
_zztabor (13)
_zztabor (14)
_zztabor (15)
_zztabor (16)
_zztabor (17)
_zztabor (2)
_zztabor (3)
_zztabor (4)
_zztabor (5)
_zztabor (6)
_zztabor (7)
_zztabor (8)
_zztabor (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava