Martinov pohod Društva vinogradnikov Šentjernej

13.11.2018 | 12:05

Martinov pohod Društva vinogradnikov Šentjernej
Martinov pohod Društva vinogradnikov Šentjernej

Društvo vinogradnikov Šentjernej se je 3. novembra 2018 podalo na svoj 16. tradicionalni pohod po sosednih vinorodnih deželah. Pohoda se je udeležilo 80 šentjernejskih pohodnikov. Prehodili so 12 kilometrsko dolgo pot po goricah VTD Čatež pod Zaplazom.

Po zajtrku na trgu in obisku romarske cerkve Marijinega vnebovzetja na Zaplazu sta nas nagovorila Predsednik vinogradniško turističnega društva Čatež nad Zaplazom Jože Štepec in predsednik Zveze društev vinogradnikov Dolenjske Miran Jurak.

Gospod Jože Štepec nas je vodil po gozdno vinogradniških poteh. Obiskali smo staro sušilnico sadja. Naša ekipa, ki je skrbela za hrano, nam je pri zidanici Gostilne Ravnikar pripravila toplo malico. Veseli smo bili pozdrava našega kralja cvička Jerneja Martinčiča. Pot smo nadaljevali do cilja na Čatežu pri gospodu Jožetu Venclju, kjer smo pohod tudi uradno zaključili, seveda z obilno malico.

Nedvomno je za nami še en lep pohod in z veseljem sporočamo, da vas že sedaj povabimo na 17. Martinov pohod, ki bo potekal prihodnje leto.

Vodja pohoda Ivan Zore

Galerija

pohod (1)
pohod (2)
pohod (3)
pohod (4)
pohod (5)
pohod (6)
pohod (7)
pohod (8)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava