DL: Novo cesto že popravljali: ''Čestitam pametnjakovičem!''

10.11.2018 | 15:20

Fotografija je simbolična (foto: arhiv DL)

Fotografija je simbolična (foto: arhiv DL)

Ponekod so prenove cest in pločnikov že končane, a to še ne pomeni, da so njihovi uporabniki zadovoljni. »Na Dvoru so rezali v novo cesto, ki je bila odprta pred slabim mesecem! Govori se, da naj bi cesto slabo naredili, kajti ob deževju je stala voda. Zraven je gostilna Bobenček, in ko so ljudje vozili po cesti, je voda špricala po fasadi te gostilne. Zato so zdaj zarezali v cesto, da so položili cev, zgoraj pa dali rešetke, da lahko voda odteka. Čestitam vsem pametnjakovičem, ki se na odvodnjavanje niso spomnili že ob prvi gradnji,« je želel svoje razmišljanje v Dolenjcu objaviti Suhokranjec.

Podobno pripombo nad že izvedeno prenovo je imel tudi bralec iz Mirne Peči. Povedal je, da je občina med Vihrami in Biško vasjo zgradila pločnik. Ob cestišču je po njegovih besedah najprej zeleni pas, ob njem pa zelo ozek pločnik: »Vse skupaj precej ´zajeda´ v tamkajšnje njive, učinka pa ni, saj je pločnik po nepotrebnem tako ozek, da je kar enosmerni. Zanima me, zakaj takšna izvedba.«

Pločnik so zgradili skladno s projektom, je odgovorila direktorica občinske uprave in nadaljevala: »V območju med Vihrami in Biško vasjo je dovoljena hitrost vozil 90 km/h, zato smo se odločili, da pločnik zunaj naselja umaknemo neposredno od cestišča.« Po njenih pojasnilih je torej glavni razlog varnost. Po predračunu je sicer omenjeni projekt ocenjen na dobrih 91 tisočakov (brez davka), kot omenjeno, pa je ob cesti bankina, meter in pol varnostne zelenice in nato še pločnik, prav tako širok meter in pol.

Članek je bil objavljen v 36. številki Dolenjskega lista 6. septembra 2018 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

10.11.2018+1     + (1)     – (0)     Oceni Jožko 

Tudi na Glavnem trgu v Nm po prenovi, bo po kakem hujšem nalivu "veselica" zagotovljena.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava