Kostanj, prva pomoč in pasulj. Pa Cestni Volkovi.

18.10.2018 | 13:35

Kostanj, prva pomoč in pasulj. Pa Cestni Volkovi.
Kostanj, prva pomoč in pasulj. Pa Cestni Volkovi.

Kostanj, prva pomoč in pasulj so bili preteklo soboto poleg prijetnega druženja rdeča nit 6. tradicionalnega Kostanjevega piknika v organizaciji članov in članic Moto kluba CESTNI VOLKOVI iz Velikega Podloga.

V prvih letih je bil namen Kostanjevega piknika predvsem druženje krajanov KS Veliki Podlog s člani in članicami MK CESTNI VOLKOVI ter promocija moto kluba v svojem kraju. Z leti aktivnega delovanja smo širili prijateljske vezi z ostalimi moto klubi in ljubitelji motorizma. Zato na piknik poleg krajanov vabimo vse več motoristov in motoristk. Kostanjev piknik je prireditev, ki nima tržnih aktivnosti. Prijetno medsebojno druženje, pečen kostanj, degustacija domačih napitkov in pasulj - simfonija okusa, ki so ga dobrovoljno pripravili v šolskem centru Grm Novo mesto - Centru biotehnike in turizma, ter slastno pecivo, ki so ga pripravile naše članice, so marsikomu polepšale sobotno popoldne.

Seveda pa to ni edini namen naše prireditve, saj vsako leto vedno znova poslušamo o skrb vzbujajočemu številu nesreč na slovenskih cestah. Pri nesrečah smo motoristi še posebej ogroženi, saj je voznik motorist v nesreči bolj izpostavljen, zato so lahko nesreče za motorista še toliko bolj nevarne in prevečkrat celo usodne. Zato smo se v MK Cestni Volkovi odločili, da v sklopu Kostanjevega piknika organiziramo delavnico prve pomoči. Delavnico je organiziral Grega Mežič, bolničar prostovoljec, ki je član in vodja ekipe prve pomoči pri Območnem Združenju Rdečega križa Krško. Na delavnici smo naredili prikaz oživljanja poškodovanca pri nesreči z motorjem. Prikazali smo, kako se pravilno zavaruje območje, pristopi do poškodovanca in kako se pravilno odstrani motoristična čelada. Nato pa smo prikazali tudi temeljne postopke oživljanja z uporabo avtomatskega eksternega defibrilatorja (AED).

Da lahko projekt izvajamo na tak način, se zahvaljujemo Krajevni skupnosti Veliki Podlog in drugim donatorjem ter članom in članicam MK Cestni Volkovi, saj s skupnimi močmi se da veliko narediti.

MK Cestni Volkovi
Foto: Anton Hruševar

Galerija

_kostanj (01)
_kostanj (02)
_kostanj (03)
_kostanj (04)
_kostanj (05)
_kostanj (06)
_kostanj (07)
_kostanj (08)
_kostanj (09)
_kostanj (10)
_kostanj (11)
_kostanj (12)
_kostanj (13)
_kostanj (14)
_kostanj (15)
_kostanj (16)
_kostanj (17)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava